Överseriös

Vet ni var jag såg igår och även idag?
Nej ja tänkte väl det...

Katarina gör ju en liten matlåda till Sonja på morgonen som hon har med sig till skolan. Till "snacktime" brukar Sonja ha med sig ett äpple. Det är klart man ska skölja av äpplet, det håller jag med om. Du kanske får av lite besprutning iaf och allas tall. Men hon tog äpplet under kranen och hällde på... Håll i er nu... DISKMEDEL! Jag bara satt och kollad epå henne från frukostbordet. Så gör man väl inte? Sedan stog hon och gred det här äpplet i någon minut innan hon tillslut sköljde av det. Visst att det verkar som de polerar upp äpplena här, och hemma med för den delen men att ta diskmedel på? Det är att gå till överdrift skulle jag säga. Alltså diskmedel är ju jättefarligt att få i sig dessutom. Det gäller ju att hon verkligen får bort allt. Det tycker jag bara är sjukt. Det känns ju nästan farligare än besprutningarna. Och om dte skulle vra en skada i äpplet skulle dte ju kunna komma in där. Ah dte skadar väl ingen men hallå? Bara jag som tycker dte är konstigt? Jag menar som mattesnillet jag är så blir det ju en finfin ekvation rent matematiskt men nä inte i praktiken denna gånge. Ni vet ju att ett minus löser ut ett annat och blir ett plus tillsammans. Jag tycker att besprutningen står för ett minus och diskmedlet står för det andra för inga är bara att få i sig. Det var så jag tänkte men detta var bara fel tycker jag. Nu säger jag att hon är överseriös men jag kanske överreagerar också. Blev bara så chockad, aldrig sett det förr.

Snökaos och klenisar

Inatt drog ett väntat snöoväder in över Greenwich med omnejd. Alltså det yrde snö imorse vid sjutiden och det låg kanske 15cm snö eller så. Allt sånt här innebär typ kaos för amerikanerna. Alltså även de som bor här och har varit med om vinter förut. De verkar vara allergiska eller iaf ha en väldigt stor fobi för kite kyla och snö. Jag gillar det inte men det är inte så att jag låter det hindra mig från att fortsätta mitt vanliga liv. Det skulle väl va omdet låg 1,5m snö på backen eller om det var för farligt att ge sig ut. Men det var ju lugnt här imorse. Skolorna häromkring har ett system så de går ut på radion och på nätet och meddelar om det är någon skola eller inte pga "snökaoset". Rena rama cirkusen skulle jag vilja påstå. Idag var dte alltså ingen skola för Sonja. Allt detta ståhej pga lite snö som dessutom håller på att regna bort. Ah då kanske det fryser på imorgon så vågar sig ingen ut då heller... Töntigt. Men jag menar det har varit kallt här också. Det var ju 18 minusgrader för ett par veckor sedan. Då ser man folk utan jacka här. De går i tjocktröja. Men hallå eller? De går ju nästan och letar efter förkylningen när de håller på så! Och så då klaga på att det är kallt. Tro Pelle det! Alla fixar ju isna naglar här också. Alla naglar de hittar på hela kroppen, gärna ett par ggr i veckan också. Då när de har gjort pedikyr så får de någon slags pappersflipflop med tåfördelare mellan alla tår. (Ser fruktansvärt töntigt ut, ska ta kort på det någon gång.) Och då går det me dde rätt på asfalten när det är minusgrader... Vi mötte en mamma utanför skolan som varklädd i pumps utan strupbyxor under. Och så hade hon riktigt "kitchiga" kläder oc en jättekort tunn jacka som slutade vid midjan typ. Men då var jeansen så lågt skurna så hon blottade ju nederdelen på ryggen. Så gick on riktigt sådär ihiopkrypen med armarna i kors och huttrade. Vi hejade på henne (det gör man på alla här) och hon hejade tillbaks och säger "It's freeeeezing". I wonder why... Vi svenskar ser ju ut som eskimåer i jämförelse med dem. Påpälsade med rejäla dunjackor och mössar och vantar och halsduk och mång ahar ju även överdragsbyxor och ett par rejäla kängor. Klena och korkade amerikaner!

春節

Igår, måndag var det kinesiska nyåret eller vårfestivalen som de också kallar det.  Det traditionella kinesiska nyåret infallervanligen i slutet av januari eller början av februari. Det är den största och viktigaste av den traditionella (och moderna) kinesiska högtiderna och markera inte bara början på det nya året utan också början på det ljusare halvåret.

En mängd traditioner finns runt det kinesiska nyåret. Nyårsfesten hålls som regel på nyårsafton, medan nyårsdagen är vikt åt vän- och familjebesök. Midnatt firas in med smällare och fyrverkerier. En obligatorisk symbolladdad rätt i större delen av Kina är fisk, eftersom uttalet för fisk är det samma som för ordet "överflöd". Barn, men också många andra, får vanligen en nyårspeng i ett rött kuvert, och många arbetsplatser delar ut en 13:e månadslön till sina anställda. Vårfestivalen är också för många den längsta arbetsfria perioden på året.

Här i USA har man kunnat märka av detta faktiskt. Många affärer som ägs av kineser har vart stängda i någon vecka. Det är tydligen så att man åker iväg till släkt och vänner och stannar där ett bra tag. Jag märkte dock inte av det så mycket när jag var inne i China Town. Man skulle väl vart där igår isåfall.










Söndagsutflykt: Manhattan

I söndags bar det av till Manhattan igen. Jag tog 12.12-tåget in och mötte upp Erik där. Vi tänkte att vi skulle ta oss neråt Manhattan också. Där hade jag ännu inte varit och jag hade aldrig heller åkt tunnelbana så han visade mig hur det fungerade. Superenkelt var det. Inga problem övrhuvudtaget. Vi hoppade av allra längst ner på sydspetsen av Manhattan. Där nere ligger en stor park som heter Battery Park, där firas förövrigt världens största midsommarfirande...

Det var väldigt bara att åka ner första gången med någon som visste lite, han har varit här i 10 månader nu.

Jag har ju sagt att det är väldigt lätt att hitta på Manhattan för det finns ett sånt lätt rutmönster med avenyer som går från söder till norr och gator som går horisontellt mellan avenyerna. I Downtown däremot, där fungerar det inte så längre... Gatorna är inte numrerade utan heter olika namn och går kors och tvärs. Det är bara att kila runt bäst man vill och sedan leta upp en tunnelbanestation som tar en till Uptown igen men om man hittar något snyggt som man vill köpa är det nog bäst att göra det med en gång, man vet aldrig om man hittar tillbaka... :)

Först när vi var där nere i parken vid vattnet så såg vi denna "statyn" eller vad man vill kalla den.
(Konstverk kanske hade varit ett bättre namn, eller installation helt enkelt.)
Den stod i vilket fall framför World Trade Center förut men är flyttad hit lite längre ner.
Framför detta konstverk brann en låga som tydligen ska brinna för jämnan.
Så det är som ett litet minnesställe för att hedra de som omkom den 11e september 2001.
Man kan se på statyn att den är skadad, det kanske syntes mest från andra sidan.
Hemskt.
By the way så satt det en duva vid elden och värmde sig. Han såg ut at bli grillad anka närsomhelst! :O




Från vattnet där nere såg vi frihetsgudinnan där hon stod med sin fackla. Hon var ganska långt bort men man såg henne helt klart. Ska åka över och hälsa på henne någon gång när det är lite varmare så man kan njuta av båtturen också.



Frihetsgudinnan står på Liberty Island. Till höger om henne ligger Ellis Island. Dit skickades alla invandrare som reste hit förr i tiden. Där kollades det om de var sjuka elelr friska. Om de var friska fick de komm ain i landet annars skicakdes de hem igen. Kul att ha skeppats dit i tre månader för att sedan bara skeppas direkt hem igen, och de var sjuka
dessutom?!



Ursäkta mina förskolefasoner. Haha :)

Dessa öarna ska jag besöka senare och då får ni veta mer om dem.

Denna tjuren med de oerhört stora genitalierna skall tydligen vara känd. Jag vet inte varför men det var bäst att ta ett kort. Det var så ockuperat av dessa himla turister framför honom så det fick bli ett bakifrån... Inte helt fel det heller.

 
Får ta reda på vad han har gjort för att förtjäna all denna uppståndelse någon gång...

Nästa ställe som besöktes var Ground Zero, där WTC låg. Hemskt och tänka på hur många som har dött där men känslan var inte så påtaglig när man kom dit som jag trodde att den skulle varit.  De håller på att bygga nytt där nu, flera stora komplex ska det bli.  Men de hade ännu inte hunnit över markytan med bygget så man fick verkligen en känsla av hur stort det har varit.

Sedan gick vi in I SOHO, ett område på Manhattan. Där käkade vi lunch. Sedan kollade vi även in China Town och Little Italy. Det är roligt och se de kontrasterna som är mellan ställena, det skiljer ändå bara nåt kvarter liksom. De går i princip in i varandra lite. Dessa ställena ska jag kolla på mycket mer. I SOHO finns många bra shoppingställen har jag hört och såg jag dessutom. Jag såg 2 svenska affärer; FACE Stockholm och J.Lindeberg.

Sedan blev det varma drycker, det blir oerhört kallt att vandra omkring på det viset. Väldigt rå kyla var det också och vindern blåser så mellan husen där, det blir som små vindtunnlar.

Haha på det stället vi köpte de varma dryckerna på såg vi en mus :) Lite roligt, han blev asrädd! Hihi. Och precis innan det hade han berättat om när han var på Au-pair-skola i en vecka. Så var det massa sydafrikaner där och de hade bara grävt i maten de fick. De hade tagit allt med händerna, även om det fanns bestick vid uppläggningsfaten. Mysgt att de gräver där i den maten som alla andra ska äta också. Och precis efter han berättade att han blev så äcklad av det så ser vi musen. Bra timing musen!

Tog tåget så jag var hemma vid halv sju ungefär. Helt slut och man blir riktigt frusen ändå in i märgen men det var en oerhört bra dag som jag fick ut mycket av. Det är så bra att nu vet jag ju hur det går till med tunnelbana och så, så nu klarar jag mig själv om jag vill åka själv någon gång. Nästa gång jag ska in till Manhattan så blir det nog SOHO jag besöker, med alla dess shoppingställen :) Nu kallar sängen på mig, Puss /J


Vill se

När vi var på bion fick vi se reklam och även en trailer på denna filmen.



Den verkar underbart rolig, det får nog bli den nästa gång det blir bio! :) Verkar dock vara en ganska vanligt helnöje för oss au-pairer, så det lär inte dröja så länge.

Här kan du gå in och se på trailern: http://www.youtube.com/watch?v=vaBirfP-7Jk

Verkar sådär knasigt rolig. Passar nog min humor perfekt :) 

Lördag, en månad efter jul 01/24/09

I fredags kväll tänkte jag att det var så skönt för jag skulle få sova ut på lördagen. Men nej då, jag vaknar kvart i sju på lördag morgon, sätter mig rätt upp i sängen och känner mig klarvaken. Givetvis var jag trött men kände mig klarvaken och färdig att brottas med en ny dag.  Så här brukar ju alltid gamla människor säga. Äckligt.

I lördags iaf, jag lyckades somna om ett litet tag och sedan var dte fruost ganska tidigt. Vi skulle åka iväg och handla innan ett par amerikanare kom hit. Det var Thomas som kände mannen från att ha haft mycket utbyte med honom i jobbet förr. De reste hit ändå från Philiadelphia. Trevligt att få prata emd amerikanare så mycket liksom. Låter ju så fruktansvärt gött :)

Sedan blev dte lite hastigt och lustigt bestämt att jag skulle ta mig in till Manhattan med Erik, en kille jag träffade via Svenska Kyrkans mötesträff. Vi möttes upp på Grand Central och gick sedan och mötte lite annat folk. Han kände någon i det gänget sedan innan. Vi blev totalt 6pers varav en tjej var tyska så vi fick köra engelska hela tiden nästan. Skönt. Bra med träning. Det är lite kul för dte är så mycket olika folk man träffar här. Vissa har varit här jättelänge och vissa har precis kommit, vissa är från Sverige och vissa är från helt andra ställen. Det är spännade, hittills hard ey ju ´dock blivit mest svenskar.
Vi gick upp till Times Square först och käkade och sedan gick vi på bio vid tio-tiden. Efter det bar det va hemåt. Kom i säng vid typ 2-tiden. Det absolut senaste sedan jag kom hit kan jag säga :) Haha!

Vi sg en film som heter Inkheart, det var lite fantasystuk på den men trots det så tyckte hjag faktiskt den var väldigt bra. Jag var dick sjukligt kissenödig de sista 10minutrarna så jag viste knappt vatr jag skulle ta vägen. Och man kan ju verkligen inte gå ut och riskera att missa slutet så jag fick sitta där och knipa igen. Men jag klarade det. Jag hoppas dte dröjer länge tills filmen kommer ut i ASverige så jag får känna att vi liggfer lite före här :)

Mycke kul med nya kontakter iaf, de flesta bodde i Larchmont, 20min häifrån med tåg. Så där finns möjligheter att kunna träffas på vardagarna också. Känns riktigt skönt!



            Här är jag innan jag åkte in      




Den här filmen såg vi inte:                       
                                 
                


Den här däremot, den såg vi:

 








Igelkottavästen

 

Kom på namnet. Det bara kom till mig så fort jag publicerat det förra. Roligt. Nostalgiskt.
Så fort jag kommer hem ska jag leta upp den och läsa den :)


Mys

Nu satt vi och lyssnade på hennes skiva, Barnens Första Sånger. Så satt jag och skrev på msn med Fredrik och Zizzi samtidigt. Och då somnade hon i mitt knä. Så söt är hon. Hon fick sitt ai mitt knä tills hon verkligen somnade in och sedan la jag henne i min säng. Mys mys! Ska bara gå ner och hämta en filt till henne också.


 
Med låtar såsom:  
Det luktar litet barn här
Mormors lilla kråka
Hej sa Petronella
Ketchup ska prutta

Vissa kan man ju utantill medans sådana som Ketchup ska prutta är helt nya för mig :)

Jag kommer ihåg en bok som jag hade som jag älskade när jag var liten. Gräset skrattar heter den. Massa roliga små sagor och dikter i den. Min favoritabsoluta favoritdikt var om två hundar, själva huvuddelen var något sånt här;

 "En hund plus en hund har slutit förbund
 "Nu går dem på sniffen på snaffen på snuffen 
  i sommarens soliga stund"

En annan bok jag älskade var en om två igenkottar och den ena av dem älskade päron och han bara åt och åt tills hans byxor sprack i slutet  av boken. Jag kommer så väl ihåg att mamma hatade att läsa denna boken för det var en sådan där bok när allting upprepas hela tiden. Att de går igenom ett steg och sedan går de tillbaka för att sedan gå igenom det steget och ytterligare ett till och sedan tillbaka osv osv i en oändlighet. Jag lyckades alltid övertala henne att läsa den för mig :) En vilja av stål...

Plaites

Har roat mig med att sätta upp hela mitt hår i flätor idag. Kommer ihåg när mamma alltid gjorde det på mig när jag var liten. Och så sov jag med dem och nästa morgon tog jag ut dem när jag skulle till fritids/skola och så hade jag jättekrusigt hår :) Jag älskade det! :) Och framförallt så är det ju så skönt när någon pillar i ens hår! Makalöst skönt. 
Man blir så avslappnad! 



                            


My weekend

Denna helgen har det hänt mycket. Besök av amerikanare, bio på Manhattan, nya kontakter, heldag på Manhattan, nya saker sedda mm mm.
Men nu är klockan fem över halv elva här och det är idag jag har upplevt "heldag på Manhattan" och "nya saker sedda" så jag får skriva om detta imorgon. Det är förresten då mitt nya liv börjar. Det bestämde jag i fredags. Inget godis och mycket träning. Ska skriva in mig på YMCA imorgon. Jag har äntligen lyckats betämma mig nu.
Ganska roligt, i fredags var jag inne på CVS Pharmacy här i Greenwich. det är som ett apotek fast det är nästan mer en allt-i-allo-butik. De har det mesta du kan behöva, allt från smink och gosedjur till batterier och livsmedel. Självklart har dem en liten hörna med apotek också. Framförallt så har dem öppet dygnet runt.
Iaf, när jag var inne där i fredags och skulle köpa lite godis jag ville ha sådär på kvällen, så bestämde jag mig för att mitt nya liv ska börja som imorgon då, måndag. S ag gick och köpte mig en träningstidning för kvinnor för att få lite motivation. Som fredagsgodis hittade jag till min stora förtjusning Riesen och så köpte jag en cola med. Jag kan just undra vad expediten trodde om mig när jag köpte den kombinaionen... I tidningen finns det lite träningstips och bilder på massa trimade tejer så den fungerar bra för motivaionen. Det är så segt att inte träna så ska bli underbart. Jag ska ta före- och efterbilder. Och så får jag försöka väg mig morgon också. Ska bli spännande att se hur detta utvecklar sig. Jag har ju iaf lovat mig själv att komma hem i topptrim till beach -09 säsongen! :) Nu måste jag lägga mig, vi hörs imorgon! /J



                  MITT IDEAL!

                 



                

 Haha nej då, men en kropp som Jessica Alba's hade ju inte vart fel.
Jag bör ju klara det, vi har ju trots allt något gemensamt...  Det ska nog inte vara så svårt. 
Okej en utmaning, när jag har tränat klart och det är dags för
beach -09 säsongen så ska jag ta ett liknande kort på mig!
Utan retuscheringar dock. 
Det gissar jag att det finns ett par på hennes bild... 
Upp till bevis nu vad jag kan åstadkomma!


                 


Fredag

Denna dagen blev sönderhackad och det tycker jag är riktigt gott, likaså när veckan blir sönderhackad. Då känns det lättare och du har en paus att se fram emot i den annars så alldagliga vardagen.

Sönderhackningen då, den berodde på Svenska Mammor. Detta är en slags förening skulle man väl kunna kalla det som finns här i Conneticticut. Svenska mammor samlas hos varandra på fredagsförmiddagarna för att umgås och prata lite, men framförallt för att deras barn ska få leka med andra svensktalande barn. Jag kanske ska vända på det, de träffas för att låta baren leka med andra svensktalande barn, men framförallt för att de själva ska få umgås med andra mammor och få snacka lite skit om samhället och det ohyggligt kalla vädret och i synnerhet lite skitsnack om männen som jobbar alldeles för sent och aldrig är hemma...

Katarina verkade gilla detta bra mycket bättre. Verkar som om hon ska välja detta och skita i Svenska Kyrkans barntimmar varje onsdag. (Tack!)

Under tiden de var borta tog jag mig en lång promenad runt i Greenwich i det friska vädret. Väldigt skönt. De kom hem igen strax före 12 och då tog jag hand om Alma igen. Hon var väldigt trött så vi såg några avsnitt Häxan Surtant på datorn och sedan somnade vi gott tillsammans.


Fredagskvällen ägnade jag på hemmaplan. Bara tog det lugnt och skönt, pratade med Michael och pappa. Tog mig ytterligare en promenad i Greenwich.



Alma när hon har somnat, detta kortet är nog från en annan dag i veckan för i fredags somnade ju jag med men hon ser så söt ut!


I onsdags...

I onsdags var det en lång dag. Jag gick upp 7am som vanligt och käkade frukost mm. Hade Alma hela dagen fram tills 2.30pm när Katarina och Alma skulle åka in till Svenska Kyrkan för att Alma skulle få leka med andra barn. Direkt när de hade stuckit gick jag för att hämta Sonja från skolan. Sedan kom vi hem, hon gjorde sina läxor och jag hjälpte till och rättade. Sedan käkade vi lite och pysslade och spelade spel. (Den Försvunna Diamanten och så lärde jag henne att fuska på Sims...) När klockan var ungefär 7.50pm kom Katarina och Alma hem igen. Ett arbetspass på sisådär 12h, 50min. Hyfsat... Hyfsat trött var jag också kan jag säga... Slut med punkter nu... Katarina tyckte väl att det hade vart sådär, och tack och lov för det, hoppas hon inte fortsätter, de onsdagarna orkar jag inte med i fortsättningen. Till råga på allt så var Katarina på fjärde våningen senare och pratade med Thomas i telefon och Alma var jätteledsen på nedervåningen så då sprang jag ner och tog hand om henne. Lite jobb till. det är sjukt att jag inte får lite i lön iaf. Tycker jag faktiskt att jag är värd. Men jag får nöja mig med mat och husrum. Nog om det. Slitsam dag iaf, somnade riktigt gott.

Inauguration Day 01/20/09

Idag får alltså USA en president som heter som Egyptens president i förnamn som Saddam i mellannamn och nästan som bin Ladin i efternamn...
Det är såklart Barack Hussein Obama II jag pratar om.
Barack Obama är född den 4e augusti 1961 och han är den USA's 44e och nuvarande president. Han är den första afrikanska amerikanen som president. Han är faktiskt också den första presidenten som är född på Hawaii. Lite onödigt vetande så. 

Här har ni honom också, finns nog inte någon som inte har sett hans nuna vid det här laget... 
Barack Obama

Så här skriver Wikipedia om Inauguration Day:

 "The inauguration of the President of the United States occurs upon the commencement of a new term of a President of the United States.

The only inauguration element mandated by the United States Constitution is that the President make the following oath or affirmation before he or she can "enter on the Execution" of the office of the presidency:

I do solemnly swear (or affirm) that I will faithfully execute the Office of President of the United States, and will to the best of my Ability, preserve, protect and defend the Constitution of the United States.

The newly elected or re-elected President often states "so help me God" after completing the oath.

The swearing-in traditionally takes place at 12 noon local time on Inauguration Day at the United States Capitol in Washington, D.C.


He was sworn into office on January 20, 2009.

The theme of the 56th inauguration was "A New Birth of Freedom," commemorating the 200th anniversary of the birth of Abraham Lincoln."


En sak som jag inte fattar är att vissa säger att det var den 20e och andra säger att det var den 21e. Det står att hela ceremonin håller på mellan den 18-21 men det verkar som att själva tillträdet till makten och då han svär eden är den 20e. Vi kör på det iaf. En stor dag för alla amerikanare. Alla verkar vara väldigt hoppfulla.


Martin Luther King Jr Day 01/19/09

 I måndags var det alltså Martin Luther King Jr Day här i USA. Ja, denna dag firas faktiskt i över 100 länder. I USA är den nationell helgdag sedan 1986 och firas varje år den tredje måndagen i januari. I Sverige delas från och med 2005 ett Martin Luther King-pris ut till en person som verkat i hans anda. 

 Martin Luther King Jr.Martin himself


Martin Luther King Jr, född15 januari i Atlanta i Georgia, död 4 april 1968 i Memphis i Tennessee (mördad), var en amerikansk svart medborgarrättsledare och baptistpastor. Han erhöll Nobels fredspris år 1964. Hans mest välkända offentliga framträdande är I have a dream-talet år 1963, hållet vid Lincolnmonumentet i Washington, D.C. i samband med marschen mot Washington för arbete och frihet.

De världsberömda fraserna i talet kom från dess andra halvas del:

"Jag har en dröm, att en vacker dag skall nationen resa sig och förstå... att alla människor är skapade lika... Jag har en dröm om att en dag skall mina fyra små barn leva i en nation där de inte skall bli bedömda av deras hudfärg, utan enligt innehåll av deras karaktär."

Jag har själv hört detta tal och det är väldigt mäktigt och gripande. Om du inte har sett det så bör du göra det.

Här i detta huset var det inte så stor skillnad ändå, både Thomas och Katarina jobbade. Däremot så var Sonja ledig från skolan så jag hade ett barn till med mig. Skönt med lite omväxling tycker jag. Vi pysslade i stort sett hela dagen.


Detta är Sonja mitt i pysslet



Här är även Alma och jag, jag ser dock väldigt sur ut men det var jag verkligen inte :)


För övrigt så blev Michael magsjuk natten till i måndags och kunde därför inte gå till skolan. Nu eftersom det är söndag idag så kan jag avslöja att han har blivit frisk tills idag och igår med för den delen men han har inte vart i skolan på hela veckan... typ. (Okej nu måste jag förklara; han gick dit en dag för en sak han var tvungen att göra och var rädd att han inte kunde ta igen någon annan dag, men blev hemskickad...)


Sunday 01/18/09

I fredags blev det inget YMCA av, det hände så mycket annat, har planer på att dra dit imorgon istället och även börja träna då.
Igår var vi i Portchester och köpte en Dremel som Katarina skulle ha till sitt jobb. Vi var i en sådan där stor hemmafixaraffär, exempelvis Beijer hemma. Sedan åkte vi till en annan affär som heter Michaels -Where Creativity Happens. Ganska kul :) Där skulle de hämta tavlor som de haft på inramning och under tiden kollade jag och flickorna runt. Det var en riktigt stor affär med lite av allt och lite till. Massa pyssel fanns det också så de var rena himmelriket för mig :) Portchester ligger precis över gränsen till New York City. Och Greenwich ligger precis över gränsen till Conneticut så det är väldigt nära.
Sedan på kvällen blev det mat och så pratade jag mycket med Michael, fick även pratat lite med mamma och Albin. Givetvis skulle Thomas stå i bakgrunden och slänga in massa dumma kommentarer och dte blir jag bara förbannad på. Jag har verkligen inte tänkt på honom någonting, så skönt att vara ifrån. Nu är dte Thomas där hemma som jag pratar om alltså, mammas man och inte Thomas här i huset. Iofs har Thomas här i huset många drag som påminner om Thomas men han klarar sig ändå mycket bättre. Tack och lov!¨
Nu har jag duschat och gjort mig iordning och ska strax ta tåget in till Manhattan. Ska ju träffa den här mötesgruppen för Svenska Kyrkan idag och så ska vi gå till Bryant Park och åka skridskor. Det har snöat hela förmiddagen så allt är jättevitt här utanför, kan bli riktigt mysigt att åka skridskor i det. Här kan ni gå in och titta hur det ser ut: http://www.bryantpark.org/amenities/thepond.php
Nu ska jag gå och äta lite mat och sedan bege mig till stationen. Vi hörs ikväll igen om hur jag har haft det.     Puss! /J



Piss!

Piss! Piss! Piss! Piss! Piss!
Jag hade precis skrivit ett inlägg men så försvann dte och jag min dumma f*n hade ju inte sparat det. Jag är så dum så det liknar inget annat.

Hahah nu kom jag i och för sig att tänka på det produktbladet vi gjorde under vårt PA i skolan. Herregud vad vi aldrig hittade det. Vi fick skriva om dte så många gånger så tillslut tror jag faktiskt vi kunde hela bladet utantill.
Nu blev jag lite glad igen :) Men shit va klantigt. Aja inget att göra. Bara att börja om. Det var inte kort heller! BAJS

Friday 5-6.30pm (tog lite längre tid att skriva än vad jag tänkt mig)

Idag har jag tagit hand om Alma som vanligt, från 7 am till halv tre ungefär. Den sista halvtimmen var hon inte så ansträngande för hon somnade i min famn och sedan lät vi henne sova lite eftersom hon skulle på playdate vid tre. När de åkte iväg vid halv tre gick jag och hämtade Sonja, stortjejen, 99a, från skolan. Skolan heter Julian Curtiss School, låter ganska häftigt tycker jag :) Haha svenne som man är då. Ikväll hade jag tänkt leta upp YMCA och kanske köra en omgång där idag. Kan vara skönt att få en genomkörare. Ska ju börja träna några gånger i veckan här, gym och sim och löpband och andra motionsmaskiner, men det blir ju också på gymmet. Ska komma hem med sommar 09-formen :) Underbart! Ska åka utomlands med Michael i sommar ska bli så fruktansvärt underbart att åka iväg med honom, framförallt efter detta breaket som har varit mellan oss nu. Ja alltså inte break förhållandemässigt men break med att se varandra. Sjukt jobbigt. Sedan funderar jag på att åka till Halmstad och plugga högskola i höst. Utvecklingsingenjörutbildningen. Cecilia (kommer refereras till som Zizzi här), min jättegoa vän funderar på den också. De har boendegaranti där så om man börjar plugga där så kommer man garanterat få lägenhet om man vill. De håller på att bygga nya lägenheter där också :) Hade inte vart fel asså. Men de kostar väl efter det också. De kostar att ligga på topp. Michael är inne på att flytta med sig om allt löser sig med hockey och jobb och plugg. Isf skulle han nog plugg brandman på distans. Det hade varit så underbart att få flytt hemifrån med Michael och Zizzi. Fast då skulle vi ju bo i olika lägenheter. Får se om Zizzi tar med sig någon rumskompis också. IKEA-katalogen kom hit igår. Satt och kollade i den idag efter att Alma hade somnat. Det är verkligen min favorit-affär. Där kan man bara gå och drömma dig bort hur länge som helst, och så får man tusentals idéer i huvudet, så man tror nästan attd et komemr sprängas snart. Känns ju ganska nära nu också. Läntar så tills man får se lägenheter man skall bo i och så. Om det nu blir Halmstad... Men jag är väldigt inne på det som läget är nu. Suttit och pratat med Fredrik och Jesper en stund på Skype nu, känns kul att prata lite med dem det var längesedan nu, iaf två veckor sedan typ. Så det är härligt. Ah men nuska jag nog gå och träna, sitter här i morgonrock och myser. Får bli någon fason på grejerna. Har saknat att prata med Michael ikväll. Brukar alltid prata med honom efter jag har gått av mitt "pass" men inte idag för det är fredag och han skulle träffa några från laget :) Men vi hörs inatt när han kommer hem från krogen antagligen om han inte kommer hem tidigare :)  Imorgon får vi se vad som händer, inte så mycket planerat förutom att sova lite länre än till sju.. Och på söndag ska jag ju till Svenska Kyrkans mötesplats och vi skall åka skridskor på Bryant Park. Ska bli spännande och mysigt. Här är ju så kallt och snöigt så det passar sig fint här.            Hej så länge!  /J  


Purple toes, purlpe toes

Idag gjorde Alma något roligt. Hon var och pillade på mitt lila nagellack. Jag sa att hon fick pilla på det så länge hon inte öppnade det så sa hon att hon inte skulle öppna det, bara leka :) Okej? Okej? OKEEEEEJ? Hon får rådamp om man inte svarar i tid :)  Men helt plötsligt så hade hon blivit tyst en stund och så sa hon att det hade kommit lite på hennes fot. Jag undrade vad som hade hänt nu, och så vände jag mig om så satt hon på sängen och kollade ner på sin fot lite skamset och sedan brast hon ut i ett litet leende som för att rätta till allt :) Haha då hade hon negellack, flera stora droppar över sin högra fot, occh ut mellan tårna :) Så vi sprang till toan för att få bort det och jag ställde henne i duschen så där stod vi en stund med vatten och tvål, men det satt görfast :) Tog fram aceton men det tyckte hon sved så det fick jsag absolut inte använda, då blev hon ledsen, helt plötsligt ville hon inte stå i badkaret längre så då fick hon ställa sig på toastolen. Jag fick iaf bort allt tillslut efter typ fem minuter :) Skrap, skrap skrap, tur att det inte är något fel på mitt tålamod:) Vi skrattade endel under tiden med:) Ibland känns det så med barn att de blir chockade och inte vet om de ska skratta eller gråta, och ibland blir det lite skratt först och sedan gråt så jag brukar välja att få dem att skratta så är det ju nästan glömt sedan :) Det är härligt vad ett skratt kan göra ändå :) Det var allt från dagens blunder!        /J


 Vem är boven i dramat tro?

Hudson River Plane Crash


Idag skedde det en flygolycka i New York. Äckligt. Jag hörde något om en motor som la av och att det berodde på att en fågel flugit in i den och därefter började motorn brinna. Hur det nu kom sig så hade kaptenen i alla fall fått landa med två havererade motorer och endast en i bruk. Han landade på Hudson River  i New York. Planet lyfte från är LaGuardia Airport. När Thomas här åker på jobbresor, vilket händer ett par ggr i veckan vanligtvis, så är det oftast den flygplatsen har reser från.

En kille som jobbade på Skanska var med planet som skulle till Charlotte, North Carolina. Hans telefon funkade inte men han fick ringa företaget från en mobil han lånade när de hade lyckats landa. Han stod ute på vingen när han ringde och förklarde vad som hade hänt och sedan när de frågade hur det var med honom osv så hade han svarat att han tyckte det var kallt om fötterna. Snacka om att han var lite smått chockad sådär...

En av assistenterna som jobbar med Thomas hade haft en kompis som var med en av färjorna som går över floden. Hon berättade att så fort färjorna uppfattade vad som hände så vände de och körde dit och plockade upp så många de kunde. Med sina tidigare resenärer ombord. Jag tycker sånt är mäktigt, det är väl i och för sig en självklarhet men jag tycker ändå det är sjukt stort sånt.
Alla klarade sig i alla fall helskinnade och det var ju skönt att höra. Äckligt ändå. Det händeer så nära en. Fast nu har jag ju rest till det stora landet, nu kanske jag ska vara beredd på sånt här. Nej, det tänker jag då rakt inte ställa in mig på.

Här kan ni få läsa själva vad som stod på Voice of America, VOAnews.com;

No Fatalities Reported in NYC Hudson River Plane Crash
By Margaret Besheer
New York
15 January 2009
 

Tail fin of the Airbus A-320 US Airways aircraft that has gone down in the Hudson River, 15 Jan 2009
Tail fin of Airbus A-320 US Airways aircraft that crash-landed in the Hudson River in New York City, 15 Jan 2009
A U.S. passenger jet crash-landed in New York City's Hudson River on Thursday with 155 passengers and crew onboard. But tragedy was averted when ferries and tourist boats came to the aid of the sinking plane and everyone was evacuated.

U.S. Airways Flight 1549 had just taken off from LaGuardia airport on Thursday afternoon bound for Charlotte, North Carolina when it went down in the frigid waters of the Hudson River.

Officials said the Airbus A-320 may have been hit by birds, disabling one or both of its engines.

Several tourist boats and ferries quickly came to the aid of the downed jet, rescuing stranded passengers who had managed to get out onto the wings of the aircraft. U.S. Coast Guard ships and helicopters also responded.

No deaths or serious injuries have been reported.

Jeff Kolodjay, a rescued passenger from Norwalk, Connecticut was headed to North Carolina on a golf trip when the plane went down.

"The engine blew out about three minutes into the flight," he said. "We circled around and saw we were in line with the Hudson [River]. The captain came on [the plane's public address system] and said, 'Look, we're going down, brace for impact.' And everyone kind of looked at each other and said some prayers. I said about five 'Our Fathers' and five 'Hail Marys' and we hit the water."

U.S. Airways Chairman Doug Parker said preliminary information indicates that everyone is off the plane and accounted for and that the airline would cooperate with authorities in their investigation.

"It is premature to speculate about the cause of this accident," he said. "The National Transportation Safety Board will conduct a thorough investigation to determine the probable cause with our complete support and the support of many others."

Federal Aviation Authorities say they are looking to retrieve the plane's "black box" recorder for more information on the cause of the crash.


Ändade planer

Jag skulle ju gå och träna idag, kollade vad det kostade och så igår. Men så fick jag höra att de hade ett till gym lite närmre avenyn så jag tänkte att jag skulle kolla vad det kostade först. Så jag gick dit och det visade sig att det var ett likadant gym, alltså samma firma om man säger så. De hade ett större gym på detta stället och spinningpass och det andra, lite mindre stället hade ett mindre gym men flera passi veckan. Men det kostade ju lika mycket och så och jag kan få gå på båda ställena med samma medlemsskap så det var inga problem så sett. Men så hade jag så ont i huvudet idag, har haft det hela dagen så jag besämde mig för att inte träna idag utan satt och pratade med min Michael till shan skulle gå och lägga sig istället :) Mysigt värre. Men iaf, jag bestämde mig för att köra ett träningskort där och börja träna där så jag gick och tog ut pengar och tänkte gå dit antingen imorgon kväll eller i helgen.
MEN.. Det visade sig för några dagar sedan att min gamla brevkompis som jag träffade på Cypern när jag var typ tio år, hon är Au-pair norr om Baltimore. De har ju kontakter via sina au-pairförmedlingar så jag har pumpat henne på lite information om allt möjligt men sedan gav hon mig en mailadress till en som hon kände som jobbar som au-pair här i Greenwich. Har kontakt med henne nu vis msn och hon sa att hon tränar på YMCA, det är ett annat ställe som har lite av det mesta verkar det som, jag har hört talas om det innan men har hört att det skulle vara så dyrt. Men hon betalade i alla fall bara 40 i månaden plus medlemsskap gissar jag på. Det här andra, New York SportsCenter kostade 79 i månaden plus medlemsskap på 20, men det betalar man ju bara en gång. Så får väl leta upp detta YMCA imorgon kväll istället och börja träna där :) De ska ha simhall och även gym och pass då. De har också dagis har jag hört. :) Mn dte får jag kolla upp i helgen. Denna tjejen, Anna heter hon bodde lite längre bort från avenyn, 10-15 minuter. Ska försöka få lite bättre kontakt med henne, de skulle ut på lördag, några 21åringar och hon, men hon hade falskleg. Och imorgon frågad ehon om vi skulle ses en stund på dagen för hon var ledig. Men imorgon jobbar ju jag och jag ska dessutom hämta Sonja från skolan för Katarina ska med Alma till en annan svensk mamma som hon har fått kontakt med här i trakten som också hade ett treårigt barn. Kommer dock inte ihåg vilket kön det var, tjej tippar jag på. Lite skumt, det visade sig att denna mamman bor också på tjörn, precis som familjen här gör. Världen är allt bra liten ibland...

                         Sounds good to me!

What happened on Sunday?

I söndags följde jag med familjen Hemnriksson på en liten tillställning som de skulle på i Scarsdale, en halvtimmes bilresa härifrån. Det var Thomas chef på Skanska som hade bjudit in några svenska familjer varav någon i familjen jobbade för honom. De hade en s.k. Julgransplundring. Vi kom dit och hälsade på alla och så. Jag fick ju presentera mig men nästan alla andra kände varandra sedan innan. Det bjöds på plockmat och förutom det så var väl huvudaktiviteten mingel. När ockan började närma sig fem så dansade barnen med ett urval föräldrar de sista stegen runt granen och sedan var det total plundring. Därefter var det hemgång och skype. Skype, skype, skype. Älskar det (L) Börjar ju bli lättare än vad det var i början nu och detta hjälper mycket. Här ser man vilka jag bor hos lite sådär smått otydligt och bakifrån :) Även värdparet finns med.

What happened on Saturday?

I lördags åkte jag med familjen Henriksson in till Manhattan. Katarina skulle till en affär som hade lite grejer hon behövde till sihtt arbete och för övrigt skulle vi bara strosa lite. VI gick upp till Central Park ungefär och sedan neråt mot Times Square och gick en sväng på Broadway tillbaka till Grand Central Station. Fick en lite bättre inblick i hur Manhattan är uppbyggt och det är, tro det eller ej, väldigt enkelt. Det värsta är väl att komma ihåg vilket håll man gick in i en affär ifrån :) Men du kan bara gå ett block fel och sedan ser du att du är påväg åt fel håll så det är heller ingen fara. Vi var inne på en Starbucks och fikade. Dessa Starbucks finns på hur många ställen som helst. Nästan varenda gathörn. Okej inte riktigt, men näst intill. Det var en mysig dag i staden., dock väldigt kall. 
Det är ju ganska ironiskt att jag som älskar värmen kommer hit och så är det deras kallaste vinter på flera år. Idag har det legat på -9 och imorgon skulle dte bli mellan -18 till -20 grader. Fy bubblan vad kallt alltså.
Just det, jag fick köpt ett headset när jag var inne i stan i lördags också. Pratat på Skype 24/7 sedan dess. Nej då, ine riktigt men dte är så skönt att ha det. Man ser varandra och man kan prata. Slippa det där knattrandet på tangentbordet. Så svårt att få fram uttryck där. Då är det bra med camen. Och så tar det inet sådan tid heller, blir ju mer som ett vanligt samtal :) Fast samtidigt är det mysigt om någon har skrivit något offline-meddelande när man kommer till datorn :)

Oops...

När jag skrev imorgon så var jag väl lite för optimistisk kanske. Men om man skulle skriva lite varje dag så hade det antagligen varit lättar, jag har ju haft det ganska tufft här också så jag har inte direkt känt för att sätta mig och skriva men nu ska dte nog bli bättre. Vi sa ju som sagt att jag skulle ge det ett par veckor och se hur det kändes sedan. Nu har jag varit hä ri en vecka lite drygt. A, för en vecka sedan vid denna tiden var det min andra dag här och jag var helt förstörd när jag satt och pratade med Michael på msn. Nu en vecka senare kan jag erkänna att det har blivit bättre, men det kanke också är för att jag har ställt in mig på att åka hem lite tidigare. Men det kan jag skriva mer om sedan, nu skall jag skriva in det jag satt och skrv förhand häromdagen.Jag varnar dig, det är gnälligt och tråkigt men dte var så jag kände då;

090109 08:37 Idag är det min pojkväns födelsedag. Det är tråkigt att inte kunna fira den med honom. Det händer ju trots allt bara en gång om året så det är väldigt speciellt tycker jag. Men istället för att tillbringa underbar tid med födelsedasbarnet så sitter jag vid köksbordet på 114 East Elm Street. Vi har fixat fram målarböcker, pennor och massa klistermärken som ska lekas med. Jag tänkte att jag skulle prova om jag kunde göra något annat medans hon lekte och att dte räckte att jag var i närheten. Så jus nu sitter jag och skriver detta, visserligen för hand så jag måste skriva om det sedan men det verkar vara helt okej för Alma i alla fall. det är hemskt att klockan bara är kvart i nio här på morgonen, när man går upp 7 på morgonen så blir dagarna så fruktansvärt långa. det hade varit en sak om jag var hemma och när klockan blr 4 så kunde jag vara med kompisar eller familj och bara ha fri hopp och lek. Men så är ju inte fallet här, denna tristressen kombinerat med fruktansvärd hemlängtan är rent horribel. Jag känner mig så ensam på något tomt, fruktansvärt sätt. Eftersom det är bestämt att jag skall vara här sex månader så är dte jättejobbigt. Satt och grät helt fördärvad de första dagarna. Pratade med Michael, mamma, pappa och Albin och de tyckte förstås också det var jobbigt men menade på att vi får ju ge det en chans. Vi får se hur dte känns efter någon vecka och om dte inte känns bättre så får man börja tänka över hur jag ska göra. Jag har ju tänkt skaffa mig någon aktivitet och har tänkt att träna och kanske anmäla mig till någon kurs så man kanske träffar kompisar med. Me som läget känns nu så kommer jag inte kunna geomlida ens nästa vecka. Det är ju en hel vecka med fem vardagar att ta hand om henne. Det kommer bli fruktansvärt och och bara vetskapen om dte gör att jag får en stor klump i magen. Jag har pratat mycket med Michael och jag känner att jag vill utforska New York ordentligt  och sedan åka hem. För sex månader med dessa dagarna är otänkbart. Så i huvudet åker jag hem om ett tag. Måste bara undersöka Manhattan och shoppa loss först! Då har jag gjort dte roliga här. Sedan får jag väl genomlida dagarna här i vetskap om  att jag snart ska hem. Det kännslite lättare nu än för 2 dagar sedan trots attd te ändå känns piss. Men den tanken att jag skall åka hem snart gör mig lite lycklig. Jag hade velat boka plan hem och få reda på när det blir, då hade det känts mycket lättare. Det att jag skall prata med här känns väl sådär. Mamman är silversmed och hon har inte jobbat sedan hon kom hit så tanken var att jag skulle ta hand om Alma på dagarna så hon kan börja jobba lite smått. Hon har kommit igång bar på bara ett par dagar men dte känns ju dumt gentemot henne att säga att man vill hem. Men hon frågade mig häromdagen om jag längtade hem och så och då sa jag ju att jag hade pratat med de där hemma och att jag tyckte det var jättejobbigt och att jag längtade hem. Då berättade hon för mig om när hon hade tagit studenten och började på en förskoleutbildning nere i Halmstad (hon bodde på Tjörn då). Hon längtade hem så mycket att hon kom hem varje helg och hon tyckte det var fruktansvärt att vara hemifrån. Så även om hon var hemma varje helg räckte det inte. hon begärde förflyttning och hamnade i Göteborg. Då kunde hon vara hemma oftare och familjen kunde hälsa på henne på vardagarna. Trots detta tyckte hon dte var fruktansvärt och gjorde inte ens klart hela terminen. Det kändes väldigt bar att hon berättade detta. Då vet hon ju hur det är. Fast hon var ju i alla fall i samma land och var hemma på helgerna så jag tycker hon hade det bra mycket lättare. Hon sa att jag fick säga till om jag tyckte det blev för jobbigt och om det inte fungerade för mig. Det känns ju verkligen bra att hon sa så och att hon vet hur det är för då blir det  lättare för mig att prata med henne om det. Men som det är nu så vill jag verkligen hem tidigare. Så att jag bara är här en månad kanske. Det räcker gott och väl. Det känns mycket det med. Men då hinner jag ju utforska New York ordentligt för det måste jag ju verkligen göra medans jag är här och bor här. Annars hade jag bara vart dum. Om jag bara hade haft någon med mig här så hade det vart så mycket lättare. Om någon av de jag älskar hade varit med mig så hade det gått bra. Då hade jag haft det askul. Givetvis hade jag längtat efter de andra men det hade i alla fall inte varit ensamt. Eller om jag t.ex. rest med en kompis. Det hade inte heller vart lika jobbigt då hade man vart två och då hade det hänt saker hela tiden, d åhade jag inet kunnat bli såhär rastlös som jag blir nu. Och det är då jag tänker. Samtidigt om jag kommer hem kanske jag inte har så mycket att göra. Jo, jag hade antagligen kunnat hoppa rätt in på Walter Hanssons El AB igen, elaffären som jag jobbade i, med jobb till 6 om dagarna. Men, det vill jag inte, vill ha mer fritid. Skulle kunna börja på Citymail om man kan komma in där. De har i alla fall sökt tidigare.  är jag i alla fall van vid att gå upp på mornarna och dte gör jag gärna om man får sluta halv 3 på dagarna typ. Jag älskar att ha långa dagar vilket man verkligen får då. Tänk att få cykla med post på somrarna. Vilket toppenjobb! :) Det känns verkligen toppen! Och jag menar om jag inte skulle jobba hemma i början så gör det ju ingenting. Jag går inte back ekonomiskt sett jämfört med att vara här i alla fall. Här har jag mat och logi och de betalar om jag är ute med dem, såsom tågbiljett, mat, inträde mm. Och så får jag en liten summa per månad som jag skall klara mig med tll hygienartiklar osv. Detta är inget jag har tänkt att samla pengar på som ni kan se. Men så har det aldrig varit, jag ser ju detta som en upplevelse.Men nu ill jag som sagt hem till mina älsklingar som jag saknar så. Så kommer det bli. Det känner jag nu och visst hade det vart kul att möta deras vår i mars här. Och deras April är som svensk sommar ungefär. Men dte är inte värt det om man mår såhär dåligt. Nu ska jag sluta klaga. Men så kommer det bli nu i alla fall. Känns underbart skönt. Ska prata med mamma om det idag också, så kommer det kännas ännu bättre sedan :) Ska bli så underbart skönt när hemresan är ombokad så jag kan räkna ner och må bra istället :)

Så, det var det jag hade skrivit. Det där med en månad blir det ju inte. Men det kändes oerhört skönt att lura sig själv just då. Och just då ville jag bara hem. Det vill jag ju självklart nu med, men nu börjar några bitar falla på plats. Man har ju vetta hela tiden att det kommer bli lättare men det är ju det att darna är så långa. Men så har jag försökt att fixa lite grejer att se fram emot eftesom hemresan ligger så långt fram i tiden. Så jag har anmält mig till en "mötesplats" som de kallar det, Svenska Kyrkan på Manhattan anordnar träffar för alla olika typer av åldersgrupper. Jag skall vara i tonårsgruppen där det är många studerande och au-pairer och alla olika typer av ungdomar som är här för att utforska New York och som också vill knyta lite kontakter för att ha roligt med och kunna hjälpa varandra etc. Jag fick reda på att den första träffen är på söndag och sedan ska det vara ungefär varannan vecka. På söndag skulle vi mötas upp vid kyrkan 3.00pm för att sedan gå tillsammans till Bryant Park och åka skridskor. Lät oerhört mysigt tycker jag! Så det ska bli kul :) Idag är det onsdag och jag var faktiskt ledig idag, förutom just på morgonen, för Alma skulle ha en s.k. playdate med en kompis idag och då ville Katarina, mammam i huset, vara med. Så då fick jag dagen ledigt och har varit inne på Manhattan själv nästan hela dagen. Det har varit jättekul men det sk ajag inte skriva om nu för nu är jag jättetrött. Men på vägen hem därifrån så gick jag via ett gym här i Greenwich och kollade vad det kostad eoch öppettider och så. Och jag skall faktiskt dit imorgon efter "jobbet" och provträna :) Så dte är skönt att det börjar falla lite på plats nu som sagt. Det imorgon och på söndag ska jag in till Manhattan till Mötesplatsen. Får väl utse ett offer och ligge på stenhårt för att skaffa mig en vän här ;) Haha nej då. Så illa är det väl inte. Eller jo. Michael är en ängel i alla fall, honom har jag pratat jättemycket med och det har verkligen hjälpt mig så mycket. Mina nya bud för tillfället är att jag skall hem efter halva tiden för mamma och de har planerat att åka och hälsa på mig på påsklovet och då tänkte jag att det känns ju dumt att åka hem precis innan de hade tänkt åka, för då åker de ju inte. Och dte kan ju ändå vara kul. Så om jag ändå orkar hålla ut till v.15. För då tänkte jag att när de bokar sina biljetter så skulle de kanske kunna boka om mig till att åka hem samtidigt som dem. Det hade vart skönt :) Bara man får den där datumen som jag pratade om. Och jag känner att jag inte kan åka hem alldeles för tidigt liksom för jag vill ju att Katarina ska komma igång med hennes arbete. Och hon har anmält sig och Alma til Svenska Kyrkan fast till en grupp med mammor och 3åriga barn. Så jag har lovat att jag skall gå och hämta Sonja varje onsdag framöver från skolan. Så där är en anledning till att jag behöver stanna med. Men om jag stannar till si mitten av April så känns det ändå bra. Det känns väldigt långt just nu, men jag är glad att det har gått en vecka nu i alla fall. Det känns ganska bra. Jag längtar tills dte har gått två veckor och nästa hållhake efter det får bli en månad. Då hoppas jag på att ha skaffat mig lite kontakter häromkring :) Hade vart så kul att ha någon att göra alla saker med :) Blir roligare då. Nu måste jag se klart mitt DH (Desperate Housewives) som jag inte såg klart igår och sedan tänkte jag sova. Klockan är bara fem över halv elva här. Jag har ställt om dygnet så fruktansvärt mycket alltså :) MEn annars komemr jag nog inte orka upp på morgonen. Imorgon ska jag skriva om;


- Vad jag gjorde i lördags
- Vad jag gjorde i söndags
- Hur det var idag på Manhattan
- Hur underbar min pojkvän är
- Planer inför helgen
- Hur träningen imorgon gick

Sov så gott alla där hemma, fast jag hoppas ni sover sött nu, klockan är ju tjugo i fem hemma nu. Puss /J


Rapport från Det Stora Landet

Idag är det torsdag den 8e Januari 2009. I Sverige är det förstås fredagen den 9e Januari 2009 nu. Klockan här på andra sidan av Atlanten ligger sex timmar bakom, alltså är den 20.34 här och 02.34 hemma. Jag bor med en familj i Greenwich, Conneticut. De har två barn varav jag tar hand om det ena på dagarna. Denna lilla flicka jag tar hand om heter Alma och är nog snart tre år gammal. Den lite större tjejen heter Sonja och går i 3rd grade här i USA. Familjen bor egentligen i Skärhamn men flyttade hit den 24/8 förra året för att pappan i familjen, Thomas fick ett jobbkontrakt, för sitt jobb Skanska, på Manhattan, i ett par, tre år. Innan så jobbade han för Skanska i Sthlm och reste väldigt mycket, ilket innebar sena kvällar och många nätter han inet var hemma. Detta har blivit bättre sedan de kom hit men är verkligen inte bra. Jag menar, jag kom hit i tisdags och redan igår åkte han iväg till Texas och kommer inte hem förens sent imorgon kväll. Fattar inte hur frun i huset pallar. Jag hade aldrig velat ha en man som är hemifrån så mycket. Visst att ett jobb med olika pass skulle gå bra, exempelvis brandman eller liknande men inte någoon som är borta så mycket. Det gillar jag inte. Jag får hålla Michael i nackskinnet när han ska välja jobb senare i livet :) Visserligen spelar han hockey och satsar väl först och främst på det som läget är nu. Men om det inte skulle gå riktigt som han vill så har han ändå ett andrahandsalternativ. Och det verkar faktiskt som han ska börja studera til det på distans redan till hösten. Det är faktiskt brandman han är intresserad av, därav ovan. Vi får väl se hur allt blir. Jag ville egentligen bara rapportera härifrån. Vil kunna ha dte här och läsa sedan för min egen del också, det är inte meningen att jag vill locka gäster hit utan kanske bara några nära kompisar och familj som vill höra hur jag har det :) Jag kom alltså hit i tisdags, jag har en fruktansv'rd hemlängtan. För det första var det oerhört jobbigt att säg ahejdå till mamma, pappa, lillebror och pojkvän på Landvetter. Kunde inte hålla mig från tårar och när jag väl börjat grät jag mig igenom både tull och incheckning. Nåväl, jag lyckadeshålla dte på en lagom nivå så det var inet så farligt. Först åkte jag planet upp till Arlanda för att ett par tillam senare ta ett direktflyg till Newark, New York. På Arlanda pratade jag emd Michael i två omgångar. Den första var förfärlig. Jag kund einte sluta gråta och jag kund einte ens prata med honom. Fick inte framett ord där jag satt mitt på Arlanda och storlipade. Dock i min tysthem men folk kollade. Om jag hade brytt mig mindre om dem som kollad eså hade de nog faktskt inte existerat. Spå mycket sket jag i det då. Så också nu. Igår var min första riktiga dag här och jag höll på att dö av tristress. Jag skall ta hand om denna flickan ungeför hela dagen. Sen efetrmiddag, kväll är jag ledig. Tjejen är en riktig mystjjm sitter gärna och klappar på en och så men hon kan va fruktansvärt enerverande också. Helt plötsligt får hon utbrott bara. Kan vara glada, skrikiga, arga, ja vet inte vad. Har dock inet sett något av de arga på mig ännu, tack och lov för det.. :) Men det jag skulle säga var att jag saknar mina nära och kära något så fruktansvärt. Om jag bara hade någon av dem med mig så skulle det bli så mycket lättare. Och anken på att ja ska vara här i sex månader utan dem är outhärdlig. Vi pratade mycket om dte här igår men nu orkar jag faktiskt inte skriva mer så jag säger att jag fortsätter här imorgon. Puss&Kram