Proffssponsrad semla!

Idag, tisdagen 24e februari är det Fettisdagen! Märk väl, fet-tisdagen och inte fettis-dagen som så många säger jämt :) En kompis som inte visste detta frågade mig en gång vilken dag fettis-dagen var på i år? Smart kid! ;) Alla kan ju inte vara lika begåvade som jag, hur skulle det se ut..?

Varför firar vi då fettisdagen? Jo, det ska jag berätta för er;
Fettisdagen är tisdagen efter fastlagssöndagen och den sista dagen före den kristna fastan.  Att det är sista dagen innan påskfastan har givit upphov till traditionen att denna dag, och ursprungligen bara denna dag, äta semlor, även kallade fastlagsbullar eller fettisdagsbullar. Eftersom dessa bullar gjordes av vetemjöl (vitt mjöl) kallas denna dag också "vita tisdagen".

För att knyta an till rubriken så kan jag berätta att Lotta Näslund ringde på dörren här idag och kom med semlor och svensk hushållsost. Hennes man, Markus Näslund är en svensk hockeyspelare som spelar i ytterforward New York Rangers. Därav de proffssponsrade semlorna! Varför kommer då Lotta med semlor till befolkningen i Grrenwich? Välgörenhet? Sponsring? ..Nej, inte direkt. Lotta och MArkus bor här i Greenwich med deras tre barn, Rebecca, Isabella och Alex. Mittentjejen Isabella går i Sonjas paralellklass och har även blivit kompis med Sonja. Ball? JA! :) Haha. Nu tror väl ni att jag är kändiskåt. Inte alls. Tycker bara det är kul. Men så bor vi ju i Greenwich med, då är det vardagsmat. Som pasta typ. Ljummen.

Sonja har vart hemma hos dem och lekt, hon säger att de bor i ett slott och att man typ kan gå vilse där. Visst, så säger ju många om husen här tänkte jag. Men sedan säger hon något som chockade mig och nästan fick mig att ralma av stolen (grov överdrift), hon sa att de t.o.m. har hiss? Jag menar, hallå eller? Är inte det att gå lite långt? Jag menar, när man skaffar hiss i huset då är det väl bara att inse att man har för stort hus?


De amerikanska semlorna var svinäckliga, brödet smakade som matbröd och grädden gör de på sådan där "långlivad" grädde så den tappar all smak. Mandelmassan tycker jag aldrig om så den var lika äcklig som vanligt. Semlor är inte min grej. Ändock verkar jag trycka i mig det en gång om året. Är det tradition så är det! ;) Nu när jag kollar på denna bilden känns det som jag skall spy.

Godnatt  /Kvällspessimisten

Utgång à la Manhattan!

I lördags bjöds det på utgång alltså. Hade verkligen sett fram emot denna utgången nu, för jag menar det är ju ändå Manhattan vi pratar om :) Jag trodde ju inte att jag skulle få kommit ut på Manhattan någon gång eftersom det var 21årsgräns men med s.k. promoters släpps minderåriga in :)

Kvällen började med att jag tog tåget vid sju in till Grand Central Station. (I fortsättningen kommer jag skriva och säga GC, lättare att skriva, jag tycker det låter så himla töntigt nmrä alla andra säger det, precis som att de bott här hela sitt liv men jag känner mig ju utlöjlig nrä jag komemr där och säger hea namnet precis som omjag var f¨ödd igår elelr så.)
Till saken, jag gick ohc köpte en jacka på HM. En marinblå trenchcoat. Jag var trött på att bara ha skinnjackan hela tiden och denna kommer jga kunna använda hjela våren och även i sommar. Tänbk typ en varm sommarkväll men så är det lite smått blåsigt liksom. Mys! Då ska jag gå där med mig marinblå trenchcoat och bara gosa! :)
Till saken igen, sedan mötte vi upp Michael, Magnus och Jocke. Jocke hade jag aldrig träffat innan, han bor i Irvington precis som Michael. Vi skulle til SOHO tlll en tjej som hade egen kllare hos sin värdfamilj. Hur käct som helst ju! OCh på Manhattan också. Dit hade man ju kunnat ta hurmåga kmpisar som helst som fick bo hos enockså. Det hade vart hur hima bra som helst :) Nackdelen är välbara att hon ite har något "friluftsliv" typ. Jag menar det finns ju parker men hon har sin lilla källare och sedan är det trafik precis utanför. Jag är rädd att jag hade tyckt det blev lite ensamt också. Men att bo i en sådan källare med någon kompis eller med Michael, ja alltså inte Ivington-Michael då utan min pojkvän såklart, att få bo där med någon av dem i ett par månader hade varit guld! :)
Dit tog vi taxi, faktiskt första gången jag åkte taxi på Mahattan. Det var väl ballt... Som en taxi var som helst, men det måste ju göras :) När vi kom till SOHO och hennes lägenhet var det kanske 7-8 tjejer där. Typ fem av dem visste jag inte att de var där förens de allihopa vällde ut från den pyttelilla toaletten tjugo minuter efter vi kom dit. Senare trillade det bara in fler och fler tjejer, sammanlagt var vi nog en 18-19 personer där. Men det ar ett bra förfesthak :) Ja drack tre små Smirnof så jag tg det lugnt. Vid halv ett ungefär skulle vi ta oss upp mot Times Square och Aspen, klubben vi skulle till. Ett par stycken ville ta tunnelbana men de andra taxi. Sedan kom en lång vit limousine framrullane och stannade vid oss. Det slutade med att typ 15 pers satt i limousinen och resten ville åka taxi. Det var ju en upplevelse om nåt! Få åka limousine på Manhattan :) Jag har aldrig ens åkt det förut. En lång vit ar det, ska lägga in bild på den och också på allt annat senare. Så den tog oss upp till Aspen dit vi kom in utan problem. Aspen var hur knökat med folk som helst, garderoben var t.o.m. full så vi fick lägga jackorna i ett lite mer "pratrum" bortanför dansgolvet. De var fruktansvärt trång och mycket folk överallt och jag längtade faktiskt till Mingel ;) Haha! Men framförallt så längtade jag efter Michael och mina vänner! Hur kul är en utekväll utan dem..? Jag hade väl faktiskt inte speciellt kul just ute, men allt innan tyckte jag var askul, förfesten med lite ölspel och tjejsnack o.s.v. :) Det rä så det sk avara. Förrresten så var hon Malin som bor här i Greenwich med, aupairen som jag aldrig har träffat, hon var där så jag fick hälsat på henne :) Verkade ganska stel så inget jag missat där. Nej nu va jag taskig. Onödigt. Jag får lära känna henne, hon verkar ju stå med båda fötterna på jorden iaf, om inte på alla fyra t.o.m.? Hon verkade så himla lugn och tråkig typ. Nog om det.

Dessa tågtiderna i Manhattan upphör aldrg att förvåna mig. Sista tåget från GC tll mig går på helger 01.53. Sedan börjar morgontågen gå 05.30. Krogarna har ju öppet till cirka 4 här så såklart blir halv sex tåget lämpligt. Men jag menar alla andra, de som sett tolvbion, eller vart ute och ätit o.s.v., det borde väl gå tåg vid halv tre, tre iaf?

Alla andra skulle ju stanna och dansa i tre timmar till och sedan gå till Donken på Times Square och sedan gå till halv 6-tåget men jag va faktiskt så tråkig att jag knallade hem. Tog 01.53-tåget, då var jag hemma typ kvart över tre. Jag kände jag var inte alls på danshumör och jag va väldigt nykter, då är det inte kul. Framförallt när du är med folk som du inte känner så bra. Nu tycker ni jag är jättetråkig men det är jag inte! :) Jag hade hur ball som helst hela kvällen och så, träffade massa nya och även tjejer jag träffat innan. Men sedan räckte det för mig, jag längtade fruktansvärt mycket efter min pojkvän och jag är så kär i mina vänner! Det var tråkigt att de inte var med mig, det hade vat hur ball som helst! Visst skaffar jag ju mig nya vänner här, jag håller på för fullt. Och de är jättetrevliga och så men det tar sin lilla tid och de kommer aldrig kunna överträffa de jag redan har :) Det ska ni veta mina kära vänner, er håller jag hårt i! ;)

På tåget hem ringde jag faktiskt Michael, busig som jag är, haha :) Nej men jag ringde Michael från mobilen och det var så himla skönt att få prata honom då, även om vi bara pratade i en minut och tolv sekunder betydde dem så himla mycket för mig där, just då. Jag bara älskar honom så mycket, han betyder hur mycket som helst för mig! <3

Nu ska jag sova, bilder kommer som sagt inom kort, får väl lägga in dem på datorn imon. Framförallt kommer bilder från limon! Hihi! Det var nog det ballaste av allt om du frågar mig... Patetiskt! En bil. Hallå eller? ..Men det var ju asball :D Glida fram genom Manhattan i limo!
Det är lite kul hur jag skriver att limousinen glider eller rullar, sådär lite extra galant hela tiden, medan andra bilar bara kör för mig liksom :) Haha.

Puss från moi! /J

Tjenis

Det är så kul att skriva så för jag vet vad alla kommer att tänka på då :) Haha a, eller iaf jag...

Idag är det lördag, en ny dag med nya möjligheter.

Mcihael har spelat match idag. Den andra matchen mot Alvesta. De vann ju i onsdags med 4-3 efter straffar..! :) Om de skulle vinna idag också så har de slagit ut Alvesta. Och guess what? ..Det gjorde dem! :) De vann med 3-1 idag! Jag har inte pratat med Michael ännu så jag har inga fakta om matchen men mamma, pappa och Albin var och kollad epå matchen så jag pratade med mamma som sa att de vunnit :) GRATTIS!

Mamma har träffat Michaels föräldrar en gång innan, när hon bara körde förbi och lämnade in lite grejer till Michael. Men pappa och Albin hade aldrig träffat dem så mamma presenterade dem. Kul! :) Anders var där också, Michaels storebror så min familj fick hälsat på honom också. Det var också kul :) Det betyder väldigt mycket för mig att dem har träffats och så. Får hoppas de kommer bra överrens, för de ska få se mycket av varandra i framtiden! ;)

Nu fick jag ett sms från Michael, dem ska ut och äta pizza med laget och sedan utgång ikväll. Undrar just om han kommer hem lite emellan och gör sig iordning? Jag vill väldigt gärna prata med honom :)

Ikväll ska jag nog ut för första gången iaf. Det är ett gäng tjejer från Manhattan och Irvington som ska ut med promoters. Ingen av dem är över 21. Och sedan ska de killarna med som jag känner så det är där jag kommer in i bilden :) Så dit sk vi nog ikväll. Hoppas allt går bra iaf, det värsta som kan hända är ju att man får driva runt på Manhattan och hitta på något annat mitt i natten, det lär ju inte vara jättesvårt... ;)

Igår kväll trodde jag att jag bara skulle vara hemma. Och klockan var väl typ halv 8 så ringde min telefon. Då var det Magnus från Larchmont och Michael från Irvington som skulle gå på bio och typ ut och käka i White Plains så de ringde runt för att ragga folk. Jag tyckte det var kul, det är väl klart man ska hänga på liksom. Men det visade sig att det bara var jag som hade kunnat, de andra hade antingen andra planer eller så jobbade de fortfarande.  Så jag tog tåget till Larchmont (knappt 20min) och blev upplockad där av Magnus. Sedan åkte vi och hämtade Michael också och åkte till bion. Både Magnus och Michael (haha det är så skumt att skriva så för min pappa heter Michael och min farbror heter Magnus :) ) hade världens hus typ. Riktigt amerikanskt. Jag var inne i Michaels hus och det var sjukt asså :)

Vi bestämde oss för att se Friday the 13th. Kan nu inte förstå varför :) Jag hade kunnat säga att det var en riktigt gripande handling och att dte inte var alls äckligt, utan mer skön skräck. Inte sådär att dem laddar upp inför varje mord och så blir man så skraj så man skriker och kan inte sitta still i stolen... Men så var alltså inte fallet, den var något så fruktansvärt äcklig så jag har aldrig sett på maken. Den hade givetvis samma handling som alla andra sådana här serier men det är ju lika äckligt ändå. Ni vet, ett gäng ungdomar ute i skogen i en stuga och ska ha det ball typ och så kommer det något psyko som bor i skogen och är helt tokig och bara dödar alla. Men det spelar ingen roll, det är ju så himla äckligt ändå :S Haha jag skrek nog värst i hela salongen och när jag blev rädd så riktigt satte jag mig upp upprätt och tog mig för huvudet! Tur att de är så livade på biograferna här i USA. De applåderar, skrattar jättemycket och skriker och har sig :) Lite mer upplevelse så :) Men då verkar ju inte jag lika weird iaf :) Hihi. Ingen film att se om man har dåligt hjärta iaf. Eller det kanske bara är jag som är så skraj för sånt. Haha! :)


jasonJason, the one and only..! Eiugh, ingen jag velat möta i en mörk gränd :)

Undrar just när filmen kommer till Sverige? ;)

Det är upplagt för en uppföljare också. Gissa om jag INTE ska se den eller? Haha fast om jag känner mig själv så kommer det bli att jag ser den iaf. Det är precis som med alla SAW-filmer. Jag har sett alla fyra tror jag men jag förstår inte riktigt varför. Det måste vara något som lockar mig i skräckfilmerna, haha :)

Förresten så skrev mamma till mig på msn förut att Michael polerade isen en gång och täckte ett mål. Och så sedan när jag pratade med pappa så berättade han att hon hade sagt:
 -Gör det inte ont att få bollen på sig? :)
 Haha! :) Hon är bra söt iaf.

Ni förstår inte hur jobbigt det är att höra mamma och pappa sitta och lovorda honom och så sitter jag här och bara så jättegärna vill se honom..! :D Sjukt jobbigt är det!

Vi får hoppas att han kommer in så jag iaf får prata med honom på Skype innan han ska ut ikväll!

Mamma och pappa ska förövrigt kolla på nästa match på onsdag med :) Tänk om jag hade fått sitta där med mamma och pappa och Albin. Kul hade det vart!

He finally did it


Min kväll

Nu ska jag sticka och träna. Michael har spelat match i Alvesta så han kommer inte komma hem förens vid två inatt för honom kanske, åtta för mig. Så jag tänkte kila och träna nu och sedan komma hem och prata med honom. Soft kväll.
See ya! /J

Snygg hon är va? Eller ska man säga han..?

Vill ha

Det här längtar jag efter!

 


Ja, till och med dessa...



Men framförallt, allas vår vän: SOLSKEN!

Snö?

Helt plötsligt fastnade Alma framför fönstret och bad mig komma och kolla. Hallå eller? Det snöar ju!? Men vadå? Vi hade ju liksom 16grader häromdagen. Jag är djupt besviken på väderguden nu!
Då snöade det bara lite lätt. Det var små små flingor som liksom dalade ner. Sedan efter en stund bara slog det till och så kom det ner sådana där flingor som ser så otroligt luddiga och mysiga ut, sådana flingor stora som femkronor bara forsade ner. Hur mycket som helst! Det var helt vitt utanför fönstret.
Nåja, åtminstone skönt att det snöar på riktigt om det nu ska snöa men jag ville ju ha den fina USA-våren som alla pratar om..?


Idag

Idag har jag jobbat igen för första gången på fem dagar. Det var skönt med fyra dagars ledighet. Det var tack vare Presidents Day som var igår. Thomas var ledig och därför blev ju jag med det. Jag saknade riktigt Alma :) ...men dte tog inte lång tid för henne att ändra på... Nej jag skojade bara :) Hon är jättego! Verkligen!

Det var tungt att gå upp idag dock, det erkänner jag. Vi hade våra rutiner som vanligt och sedan efter lite mat vid 12-tiden gick jag och Alma ut. Vi skulle till parken och så skulle jag till posten också och fråga vart dem slarvat bort mitt paket till Michael. Men vi hade inte hunnit mer än ut till Avenyn så sov Alma. Så jag gck till posten och sedan gick jag ner mot vattnet. Hade aldrig vart där förut men det var jättefint! Fanns en park också där nere som jag kollade in. Riktigt fin! I hamnen vandrade jag runt länge. Det var underbart väder idag, friskt och jätteklart, inte ett moln så långt ögat kunde nå. Sol och underbart! What a wonderful world sjunger han i öronen på mig nu med. Passande!







Ser inte detta ut som ett kort tagit vid medelhavet? Kolla in färgen på himlen! :) Snyggt jag fick in flaggan där med ;)



Sedan vaknade Alma så vi gick till parken lite innan vi gick hem och mötte K & S






Tränat ikväll. Jätteskön magträning gjorde jag men tränade även resten av överkroppen. Magen kommer jag väl få lida för imorgon. Gott! :) Nattinatti och Godmorgon Sverige, nu ska jag ringa pappa och säga godmorgon sedan kryper jag till kojs. Puss /J

Grattis Älskling mfl! :)

I och med vinst i söndags mot Kållered med 4-3 så vann Hanhals serien! Grattis! :) Helt underbart. Nu återstår ett himlans långt kval för att de ska lyckas ta sig upp i Division 1 bara... Jag hade så gärna velat vara där och se matchen och sedan få dela glädjen med Michael och se honom glad:) Får hoppas det går bra för dem i kvalet nu bara. Det verkar vara en hel massa matcher. Nu först möter de Alvesta imorgon. Bäst av tre matcher. Jag håller tummarna!

Såhär skrev Michael på sin blogg efter seriesegern:

"Segrare av Div. 2 blev alltså vi, Hanhals IF, gött det =) Med bossen Wernersson i omklädningsrummet bjöds det på blomma i form av en ros, sprutande champagne och allsång av spelarna. All skit under matchens gång hade förvandlats till en stor skara fullt av glädje. I och med seriesegern får man möta 4:an från en annan Div. 2-serie, alltså Alvesta. Man får dessutom fördel med hemmamatcher i första kvalmatchen men också senare om man skulle gå vidare i kvalet. "
http://www.michaelmattsson.blogg.se/


Det är min pojkvän det minsann! :) Stolt! Glad!
GRATTIS HANHALS och lycka till nu!
Jag i Frölunda


Bilder från museet


Dessa sarkofager alltså. De blev man mätt på. Men det är otroligt häftigt at tänka på att några människor har fatiskt suttit och arbetat med dessa för sisådär 4000år sedan. Det är mäktigt.



Skoutvecklngen har tydligen också stått stillsom ni kan se



Egyptierna kan sin konst månntro!



Mer skor. Sådana här guldskor satte de på de döda när de skulle begravas. De små "hättarna" träddes på fingrar och tår. De kan ju inte sett riktigt kloka ut..? :)



Goa färger! :)




------------------------------------
MODERN KONST
------------------------------------


Water Lily Pond by Claude Monet  -Den här var det riktigt roligt att få se live :)



Cypresses by Vincent van Gogh
Kuriosa: '"År 1888 fick han ett psykiskt sammanbrott och skar av en bit av sitt vänstra öra. Kort därefter blev han intagen på ett sinnessjukhus i Saint-Remy. De sista två månaderna i sitt liv bodde han i Auvers-sur-Oise och här begick han också självmord den 29 juli 1890". (wikipedia.org)



The Blind Man's Meal and Woman in White by Pablo Picasso. Han gör som sagt inte bara massa konstiga former på allt.
     


Det här är tro det eller ej, en målning..!



Varför käner jga igen denna så mycket? Någon som vet vad den heter? Kommer inte ihåg vem som målat den.



Det här är en häftig metod, de gör massvis av små streck. Har jag själv provat på faktiskt :)


Mycket folk var det...



Det var kul att se på alla målningar faktiskt. Man kände ju igen hur många som helst! Det är spännande :)

Vissa målningar var stora som vår vardagsrumsvägg hemma. Helt otroliga. En av dem var med hästar på, de blevju nästan i verklig storlek! Maffigt! :)

Ursäkta för kvalitén på bilderna. Man fick inte fota med blixt såklart.

Bilder från Wiliamsburg


Här är en bild på Lee Avenue, själva huvudgatan genom Williamsburg. Jag tittade precis igenom alla bilder jag hade tagit härifrån och insåg att jag inte hade någon bra bild på hur skitigt det  var där. Mycket skräp och så som låg på gatorna. Men på denna bilden ser man faktiskt vilka bilar som var utan tvekan vanligast där... Riktigt stora bilar med många säten så alla ungar får plats. Det fanns löjligt många av den typen där alltså.



Här har vi boningshus. De klassiska amerikanska trapporna upp till huset också :) Det var kul att se för så ser det ju nästan alltid ut i filmerna.


Haha det var inte så mycket intressant kände jag. Får se allt live sedan istället.

Metropolitan


Vi gick från kyrkan och tog tunnelbanan till 77e gatan, så här högt upp hade jag aldrig varit förut. Sedan gick vi till Central Park och där låg museet. Det var helt fruktansvärt stort, helt kollosalt! 

Och hur mycket folk som helst överallt :)  Det var suggested mission, betyder att man egentligen får betala vad man vill men de föreslår $10 för ungdomar och $20 för vuxna. Men Micke sa att vi kunde lägga precis vad vi ville, en till fem dollar någonting. Jag hade helt och hållet glömt mitt samvete hemma så jag gav henne en dollar. Det verkade som väldigt många gjorde det faktiskt :) Jag vill inte ha några kommentarer såsom "Ditt snåla as" eller något sånt nu, jag är en fattig student i New York utan nästan någon inkomst :)

Vi insåg ganska snabbt att vi inte skulle hinna ta oss igenom några stora delar av museet utan att man får dela upp det så vi bestämde oss för att bara börja någonstans. Egyptisk konst blev vårt mål.

Jag måste säga att museum aldrig har vart min grej, det är intressant i tio minuter men det är inte intressant längre när du ser den 20e sarkofagen för dagen. Jag hade kunnat beta mig igenom den egyptiska avdelningen på 25min medans de andra gick så långsamt så vi blev kvar där i 1h 45min. Helt sjukt. Jag tycker verkligen det är intressant och så och oerhört fascinerande. För att inte säga otroligt, många av grejerna är ju bara helt sjuka att de har klarat av att göra och att de håller än i dag, 4000år senare. Det är ju bara helt otroligt. Vi såg en pincett där som var 4000år gammal, det var synd att jag inte tog kort på den, men den såg ut precis som idag. Snacka om att utvecklingen inte gjort några stormsteg på den punkten.

Nu var klockan halv fem ungefär och museet stängde halv sex. Micke sa att han skulle kila upp till de gamla musikinstrumenten och förklarade för oss att vi kunde göra vad vi ville. Det kund evi ju såklart hela tiden men ändå. Då ville Ulrika gå upp och kolla på den Moderna Konsten. Nät hon förklarade för mig att vilka det var som hade sina tavlor där så ville jag såklart med. VI såg tavlor av Picasso och Monet, ni vet den där kända med bron och näckrosorna. Den hängde minsann där. Det vara faktiskt sjukt häftigt :) Och flera andra utdöda konstnärer såklart. Haha han den som var galen också, Vincent van Gogh :) Hans verk fanns också :) Jag ska lägga in massa bilder sedan men jag måste bara publicera detta först, jag är så rädd att det försvinner igen! :)

And then...

Efter vår lilla tidsresa bakåt i tiden fortsatte vi ut mot Long Island. De droppade av mig på Huntington Station så jag kunde ta mig in till Svenska Kyrkan som jag skulle vara på klockan två. Det var lite häftigt att bara bli avsläppt så där varken jag eller dem vart förut och sedan bara klara sig. Det var ju givetvis inga problemför mig ;) Så jag pkte tåget till Penn Station, alltså inte Grand Central Station utan den andra stora på Manhattan. Den ligger mycket längre ner, på 32-33 gatan och jag skulle upp till 48e där kyrkan ligger. Och jag skulel dessutom till 5e avenyn. Jag tror jag kom upp på 8e :) Och jag hade bara tjugo minuter på mig. Jag blev lite sen men jag hade tur att de inte gått ännu. Det var bara två tjejer och Micke, han som höll i det, så mötte vi upp två tjejer till på plats sedan. Jag hade aldrig sett någon av dessa tjejerna förut. Men idag så skulel vi ju till Metropolitan Museum of Art så det var kanske inte så konstigt att det inte var samma pådrag som annars ;)

Välkommen tillbaka till 1700-talet

I Williamsburg i New York bor chassiderna, de ultraortodoxa judar som lätt känns igen på sina svarta rockar, långa skägg och tinninglockar. Chassiderna konserverar en gammal religiös värld och tillbakavisar det moderna västerländska samhällets värderingar och levnadssätt. Trots att de bor i hjärtat av en världsmetropol lever de mer eller mindre isolerade från sin omgivning.

Håll i er, det här är helt sjukt. Jag ska dra lite mer fakta om dessa alldeles strax ska bara berätta att vi alltså gjorde en resa hit igår, söndag. För att se hur det ser ut där de lever och för att se dessa tossiga människor samlade på ett och samma ställe. Egentligen tycker jag synd om dem, de är ju helt fast i skiten och om de skulle vilja bryta sig loss hade de vart helt ensamma sedan och deras familj skulle vända sig mot dem.



Jag vet knappt var jag ska börja. Men som på bilden här ovan klär de sig iaf.

Männen har en lång svart rock, svarta finbyxor, svarta finskor, stor svart hatt (oftast bredare än den han har på bilden) och sedan sparar de håret ovanför öronen ända från att de är små och så snurras detta håret varje morgon för att få till de där korkskruvarna som ska hänga där. Resten av håret på huvudet rakar de till stubb.

Kvinnorna har också lång svart rock, gärna otroligt tjock, de har svarta finskor, väldigt damiga, och så har de hudfärgade strumpbyxor. Dessa måste det vara en viss tjocklek på, oerhört tjocka. De får inte visa sitt hår så de har ofta peruk. Många av kvinnorna har en sjalett på huvudet och en liten, jag vet knappt hur man ska förklara det men det ser ut som snurrat löshår som de låter synas längst fram i pannan. Ser fruktansvärt fånigt ut. Kvinnorna ser alla ut som små tanter, även om de är unga.

Detta kortet här uppe är alltså inte precis så som de ser ut, dem som vi såg. Men när jag var där så kunde jag bara inte med att ta ett kort, även om de inte hade märkt det så hade de känts som djur på ett zoo och vi var där för att titta på aporna i princip. Sanningen var ju faktiskt att vi skulle åka dit för att se hur de levde och för att se dem i sin hemmiljö men ändå.
Jag har sett ett par av dem på Manhattan men de försöker hålla sig ifrån "vanligt" folk i den mängd som går.

Chassidismen är en ortodox gren av judendomen. De har liksom fastnat i de gamla tiderna. De klär sig som förr och de anpassar sig bara till det moderna samhället så mycket som de absolut behöver. De har exempelvis ingen tv eller datr eller radio. Jag kan inte så mycket alltså det är bara lite småsaker jag vet men jag tycker det är otroligt fascinerande. De får ju som sagt inte umgås med andra människor så de bygger upp sitt eget lilla samhälle med skolor, butiker, matäffärer mm. Sedan får de otroligt många barn också. Att de får tio stycken är inte ovanligt. Och jättetätt dessutom. DEt blir ju såklart problem med att leva på detta viset också. Bland annat så tvingas de ju välja partner att gifta sig med coh skaffa barn enligt speciella system. De har haft problem med incest eftersom tillslut är ju alla släkt så de har alltså fått sätta in speciella system för att hålla koll på det.

Jag tycker synd om barnen, jag menar de vet ju inget annat först men förr eller senare kommer de ju få reda på att de är alldeles instängda i sin lilla värld. De kommer ju någon dag inse att det finns andra människor där ute också och att de har hållts ifrån dem. Det måste vara jobbigt. Man annars går de väl ingen nöd på dem. De har ju många syskonatt leka med istället för att bråka om tv-kontrollen och de får ju leka med andra barn också, bara de är chassider.

De där två korkskruvarna som männen jobbar upp på morgonen är jag inte helt säker på varför de har. Jag vet att det är något religöst och för att de ständigt ska påminnas om något men jag vet inte exakt vad.

Jag trodde i alla fall jag skulle skratta ihjäl mig när jag kom dig och såg alla dessa gubbarna vandra omkring där, den ena värre än den andra.

Tog lite kort på samhället där, de kommer komma in inom kort.


Valentines Day

I lördags var det Valentines Day och jag satt här. Själv. Utan nära och kära. Framförallt utan Michael. Tråkigt! Jag straffade mig själv genom att bara sitta inne hela dagen och längta :) Haha nej nu ska jag inte låta så tråkig men dte var faktiskt jobbigare än jag hade trott. Jag menar det är ju bara en lördag som alla andra. Men med all denna ståhej som det är här i USA så är det svårt att låtsas som ingenting. Alla Hjärtans Dag för mig infaller iaf när jag kommit hem igen ;) Jag fick pratat jättemycket med Michael denna dagen oaf så dte var jätteskönt.

Jag har skickat hem brevb till mina nära och kära som de fick tidigare i veckan men på baksidan hade jag skrivit " Do not open 'til February 14th". Det var ju trots allt en Alla Hjärtans Dag-hälsning så de får faktiskt hålla sig :) Jag tror dock inte breven har gått fram till två av de jag skickade till ännu. Eller så har de bara inte sagt något :)

De jag har hört ifrån har iaf verkat glada :) Alltid härligt. Det är väldigt kul att både skicka och få brev och framförallt när man är åtskiljda för så lång tid nu så är det mysigt.

På själva dagen kom det ett litet kort till mig i brevlådan också. Från Michael! Det var helt underbart! Jag är bara så kär!
<3 Upp över öronen förälskad :) Härligt är det! Tack så mycket för brevet hjärtat, jag blev bara så glad! :)

Det är en sådan skön känsla att ändå veta att han har haft det här och gjort det alldeles nyss till mig. Och liksom tänkt på mig när han skrivit och allting. Det är bara för bra. Kan inte kolla på det nog med gånger.

Och på tal om det förresten så skickade jag hem ett paket till Michael för över en månad sedan nu. Meningen var att han skulle fått det till vår 3-månadersdag men det misslyckades ju. Han har inet fått det ännu och vi hade fyra månader igår, 15/2. 

Puss! Hoppas alla hade en jättemysig lördag!   /J 






Detta hjärtat monterade de upp på Times Square inför February 14th

Fredageftermiddagsmanhattantur

I fredags åkte jag in en sväng faktiskt. Jag hade ett par affärer som några andra hade tipsat mig om.  Blandannat Rainbow, Forever 21 och Aerorcombie and Fitch. Så i och med att jag tog mig till dem affärerna såg jag nya områden och det är alltid kul :) Köpte inte någonting överhuvudtaget. Lite tråkigt men plånboken stormtrivdes! Jag kom hem igen vid halv sex ungefär. Då blev det middagsmat och sedan lite prat med Michael. Därefter underhöll Gossip Girl mig resten av kvällen :) Det är otroligt häftigt att se på det när man är här. De bor ju i rikemansområdena på Upper East och där ä jag ju inet så ofta men det är så mycket de pratar om ändå och som man ser i miljöerna där de är, ställen som jag har varit på flera ggr nu. Det är sjukt häftigt och blir väldigt kul att se på  :D


Tävling!

Nu har jag också gått med i tävlingen! Jag hoppas verkligen jag vinner, för jag är ju svinkass på detta.
Gå in och kolla på Kingas Blogg! Hon har hur fina bloggdesigner som helst! :)






Times Square





Det här är mäktigt alltså! Jag tycker det. Här står jag uppe på en stor upplyst röd trappa som ligger i mitten av hela skiten. Jag tröttnar nog aldrig på den känslan. Varför stod inte Michael brevid mig bara? Så jag fick kyssa honom där i neonljuset?

(Detta kortet tog jag i söndags.)

Friday, sweet Friday

Idag är det ju då fredag. Skönt det. Jag hade uppskattat gårdagen lite mer om jag visste att jag var ledig idag redan igår. Ah nu blev det rörigt men jag tror ni förstår. Nu är klockan halv elva och jag varit uppe sedan sju, i önödan... :) Har bestämt mig för att ta en sväng till Manhattan sedan. Kanske åker in vid halv tolv, tolv. Puss! /J

Thursday

Världens stormigaste dag. Det har varit en tornado i Oklahoma och de trodde att det var efterslängarna av den som gick förbi här igår. Helt sjukt vad det blåste alltså. Vi gick till skolans lekplats iaf så de fick lekt av sig lite, jag med för den delen :) Sitta still är inget alternativ.

På morgonen vaknade jag av att mina fönster skallrade av vinden. Och dessa husen är ju riktiga fuskbyggen. Uppbyggda av spånplattor. Lite mer vind och det hade blåst sönder kändes det som :) Huset riktigt svajade ibland. När jag gick och tränade på kvällen låg det stora grenar längs med vägen. Grenar med en diameter på kanske 1dm. Sjukt ändå. Världens konstigaste väder denna veckan.

Vid tre på em kom det hit en mamma som K känner via Svenska Mammor. Hon hade med sig två av sina barn, så det var en s.k. playdate.

När ja först hejade på mamman trodde jag att det var deras barnflicka jag hejade på. Mamman var ju så fruktansvärt liten och såg ganska ung ut med. För att ha tre barn iaf.
Det slutade iaf med att en av tjejerna spydde i mammans hand och sedan bajsade ner sig. Myspys. När de hade åkt startade K givetvis en storstädning för att bli av med ev. magsjukebakterier.

Tränade på kvällen. Underkropp. Sjukt jobbigt, träningsvärk idag :)

Wednesday

VÄRLDENS MEST UNDERBARA VÅRDAG!

Vi hade 16grader på dagen. Vindstilla. Det kändes som sommar. På förmiddagen gick vi tre tjejer och köpte pizza och tog med oss hem. På eftermiddagen gick vi til Sonjas skola och lekte på lekplatsen där. Hur skönt som helst. Vi gick i t-shirt och svettades. Denna dagen kom från ingnstans verkligen. Det var hur mycket sommar som helst bara och det var underbart! Allt känns så mycket lättare då! :)

Vi var först till lekplatsen men sedan vällde de in massa andra ungar. Började prata med en tjej som också bodde här i Greenwich, hon var från Mexico. Anna hette hon. Hon hade också bara varit här i en månad. Vi går på samma gym så vi pratade om att träa ihop ibland oc gå till Starbucks på kvällen och ta en fika och så. Nice!

Träning. Överkropp. Riktigt go träningsvärk såhär i efterhand:)

Tuesday

En dag som alla andra. Thomas var ledig från jobbet för att åka in med Sonja till Manhattan. Så det blev jag och Alma som höll igång här hemma.

Träning på kvällen. Underkropp.

Monday

If today was a fish, I'd throw it back.


Nu hade jag båda tjejerna. Vädret såg ut att bli fint. Vi bestämde oss för att gå till parken, det var nästan första dagen här som vädret tillät det. Träffade en tjej från Trinidad som var barnpassare till två små 2åringar. Hon var 28år och hade varit här i 11år. Jättetrevlig, så där stod vi och pratade. Vi pratade om att ses någon dag så vi bytte nr och facebook. Det har verkligen alla. Skönt :)

Sunday

I söndags var jag på yoga först. Sedan kom jag hem och så drog de andra här i huset iväg till handling och några bilaffärer. Ensam hemma! :) Yey... Så jag hoppade i duschen och gjorde mig iordning för Manhattan. Jag väntade på att Michael och Michael skulle komma hem från matchen så jag kunde få prata med dem innan jag åkte in. Alltså Michael min pojkvän hade spelat match och min pappa Michael hade vart och kollat. 

Först hem var Michael. Haha lite lurigt där. Michael min pojkvän alltså :) Han hade skickat ett sms till mig efter matchen och berättat att de vann med 7-1. Härligt. Go Hanhals! Så jag pratade lite med honom om matchen och dittan och dattan. Sedan ringde pappa som hunnit hem. Fick höra exakt samma version av båda. Haha. Sedan säger pappa något som jag reagerar på. Han förklarar hur Michaels mål såg ut. Jag ba va? Han la ju inte mål! Sedan gick allt upp för mig. Det hade han ju tom skrivit till mig. Det hade bara inet gått in. Sedan fick pappa bara prata lite till för då ville jag ju tillbaka till Michael :) Så glad blev jag. Riktigt kul faktiskt. Konstigt att det liksom inte gått in riktigt innan :) Sedan gick jag runt och var jättestolt hela dagen! Nu leder de serien också.

Tog tåget 3.12 till Manhattan. Gick runt vid Times Square och kollade i affärer. Köpte ett nytt headset eftersom jag lyckades göra sönder det gamla på en månad. Oops... Köpte en go tröja också på Billabong, för det r ganska kallt här på morgonen tycker jag och då har jag inet haft med mig någon dragkedjetröja. Men nu har jag alltså en då. Gött är det. Dålig ursäkt att få shoppa också :D Haha

När jag gick runt där inne stötte jag faktiskt på lite folk som jag känner? Kors i taket, jag menar hur stor är den chansen? Manhattan är ooooootroligt stort och jag känner väl max fem pers. Men det lyckades iaf, jag träffade Stephanie, Erik och Magnus, sedan var en tjej som heter Sara och en kille som heter Michael med också. De två hade jag aldrig träffat förut. Nu var väl klockan halv sju eller något kanske och de frågade om jag skulle med på bio. Så jag hängde med :) Vi såg på Defiance. Den handlade om en grupp judar under Andra Världskriget. Trodde aldrig jag skulle tycka den var bra, för det är verkligen inte min typ av film, men det gjorde jag faktiskt. Mycket bra! Undrar just hur lång tid det tar innan den kommer till Sverige..? ;)

Hemma vid 1-tiden. Helt slut. Sov gott.

Sara frågade förresten om jag ville med ett gäng tjejer ut på lördag, Alla Hjärtans Dag. Självklart! Hoppas det blir av. Just att det är på Alla Hjärtans Dag är väl inte toppen men att jag får chansen att gå ut på Manhattan och det är ju toppen. Den chansen måste tas!

Sorgligt.

Nu är det fredag morgon. Jag är ledig idag för Thomas har tagit ledigt i och med Sonjas springbreak. Jag ska blogga lite om vad som har hänt i veckan nu.

Så nu sitter jag här, det ser ut att bli en pangdag ute och har nog tänkt dra in till Manhattan lite senare. Men så kommer jag på mig själv med att sitta och sjunga på Little Einsteins signaturlåt. Från Disney Channel! Ganska kul, men hallå? :)

Yoga

Jag var ju på yoga i söndags förmiddag. Det var bra. Som ett enda långt stretchingpass med konstiga rörelser. Och den statiska träningen som jag förutspådde fanns med också. Det var dock inte så jobbigt, kändes mest meditativt.

Det var en lite speciell träning också för de körde en detoxträning. Skall göras fyra ggr per år ungefär, det betyder att man avgiftar kroppen. Hur man skulle tillämpa det i yoga verkade för mig först lite underligt. Sedan berättade instruktören att man liksom kan pressa och vrida ur sina organ så man pressar ur dem på skit och allmänt avfall som samlas. När hon visade så gestikulerade hon på det viset man gör när man vrider ur en handduk, man liksom vrider den. Jag blev alldeles illamående. Vad han tanten tänkt att göra med mina njurar egentligen?

Men det gick bra. Efter en times bändande och vridande och pressande var det dags för avslappning. Vi hade gjort flera övningar för att komma ner i varv och sedan fick vi lägga oss ner på våra yogamattor och blunda. Hon pratade lugnt och mysigt med oss om olika djupa saker med mera. Ganska vettiga saker faktiskt. Så gick hon och sprutade ut någon vätska som luktade någon sorts blommor på var och en av oss. (Hyfsat kul om jag fått världens nysattack där...) Precis som jag nästan kunde somnat var vi tydligen klara och skulle börja väcka kroppen igen.
 
Jag tycker fortrfarande det är lite hokuspokus-stämpel över hela denna yogagrejen vill jag påstå, men jag skulle mycket väl kunna tänka mig att göra det igen. Man får ge det mer än ett försök. De har nya tränare varje månad och nu hade denna tränaren varit här fyra söndagar så det blir en ny till helgen. Tänkte jag skulle gått och testat men då ska vi till ett judeställe i Brooklyn. Berättar mer om detta. Nu ska jag sova. Får skriva mer om allt som hänt imorgon. Natinatti /J

Varför ska det alltid hända mig?

Det spelar ingen roll om det handlar om skolarbete eller milslånga sms, det försvinner 9 av 10ggr för mig känns det som. Ni vet känslan när man har skrivit något jättelångt och när man verkligen är nöjd med det så bara händer något högst olämpligt då allt bara försvinner. I tisdags hade jag skrivit ett jättelångt inlägg hit till bloggen så gick jag och tränade och tänkte jag skulle fortsätta sedan. Tji fick jag. När jag kom hem hade jag loggats ut, otroligt märkligt, men så var det och allt var borta... Jag hade Ctrl-C:at det men det hade givetvis också försvunnit i och med utlogningen. Jag måste vara försiktigare. Elektroniken är bra, när den fungerar som den ska. Men man kan inte lita på den, det har ja lärt mig minsann. Nu har ja varit jättedålig med bloggandet bara för det. Ingen motivation efter att det försvann... (Dålig ursäkt!)

Natt

Hej nu är jag hemma. Klockan är 1am. Kvällen blev verkligen inte som jag tänkt mig men på ett mycket bra sätt. Jag lyckades stöta ihop med svenskar jag känner där inne så jag var och såg på bio med dem och hade kul. Nu måste jag sova, jag ska ju upp om sex timmar. Skriver mer imorgon.
Nattinatti och Godmorgon Sverige. Puss /J, med hopp om en lika fin dag imorgon!

TRETTON PLUSGRADER!

Imorse var det 12.1 och det har bara stigit. Nu är klockan halv tio och det är 13grader ute. Hur undrbart är inte det då?

Imorse hade jag ställt klockan på 07.15 så jag skulle gå upp och prata med Michael och säga lycka till innan han hann sticka iväg på match. Det är bara att åka och kolla, klockan fem i nya ishallan i kba :)

Nu ska jag faktiskt gå och träna yoga. Jag har aldrig gjort det men har faktiskt varit sugen flera ggr. Förr trodde jag bara att dte var något trams men jag har förstått att det tydligen ska vara väldigt jobbigt och mycket statisk träning.
Det var när jag var inne i en sportbutik här på aveny i Greenwich som de frågade om jag provat på det? Nej sa jag ju då, aldrig. Då berättade hon att de hade sådana här yogaklasser varje söndag 10-11. Det är tydligen helt gratis och det är olika tränare som undervisar. Ska bl riktigt kul att sticka dit och kika vad det är nu.

Men nu måste jag faktiskt gå. Ska se om jag åker in till Manhattan i eftermiddag eller hur jag gör. Vi hörs sedan iaf! Puss /J

JIPPIE!!!

Today

Jag vaknade upp och kollade på Michael som satt i min dator. Vi var inloggade på skype hela natten så jag kunde titta på honom när jag gick och la mig. Mysigt att se han ligga där och sova. Vi la oss fakiskt nästan samtidigt igår, jag fem min senare... Men det är sjukt med tanke på att vi har sex timmars tidsskillnad... Saken var iaf att när jag vaknade så kunde jag bara kolla upp på datorn så var han där. Jättemysigt! Och när han vaknade så kunde han se mig sova. Så mysigt!

Vi åkte som sagt till New Jersey idag. Var i Montclair. Katarina var inne på ett galleri och skulle kika runt. Under tiden gick vi andra tre runt i centrum. Det var underbart väder. Solen sken som aldrig förr. Jag hade på min skinnjacka. Innan har jag alltid fått ha min dunjacka. Blä. Så det var underbart!
De hade en gata med lite affärer men den var så trafikerad så det var liksom inte mysigt. Senare hittade vi en mindre gata, Kyrkogatan :) Church Street... Den var mysigare och nästan inte trafikerad alls. Där hittade Thomas en vinbutik som han hade hört talas om. Han var helt fascinerad. Men det är klart den var ju stor och så och de verkade otroligt kunniga :) Sedan gick vi till Katarina och kollade lite på galleriet också.
Det var mestadels smycken utställda. Jag fattar väl inte det där antar jag men jag tycker ju att om man köper ett smycke så ska det gå att använda. Men de går då rakt inte dessa. Ett av halsbandet gick ända ner till fötterna och såg ut som ett halvt korallrev. Helt jättepatetiskt. Någon hade gjort slipsar som hade ett slags hål i sig som skulle likna kvinnans könsorkan (haha felstavning men såg så kul ut så det får stå kvar), en annan av slipsarna hade hon satt pärlor på så det skulle se ut som könshår. Samma konstnär hade använt slipstyget till att göra små påsar av som skulle likna snoppar. Det var väl ganska kul iofs och hade vart lite roligt att ha en sådan hängades på väggen ...bara de inte vart så fruktansvärt fula!? En annan "konstnär" hade tagit saker från området där hon bodde och gjorde halsband av dem. Det kunde vara bitar av plywood blandat med lite spegel och en gren som hon målat grön (ni vet sån grön som det är i barnfärger, riktigt skrikig). Allt detta satt sedan på en vanlig lång pansarkedja. Hur fult som helst. Ser mer ut som pyssel verkligen, av en femåring..! Jag menar det där hade ju faktiskt jag kunnat göra. Det där halsbandet som gick till fötterna var ju ändå bearbetat. Men det här andra var ju lekisvarning, fruktansvärt fult säger jag. Jag ska se om jag kan hitta lite bilder på någon hemsida...

Iaf, sedan gick vi till Starbucks och fikade. Sedan åkte vi till IKEA i Paramus, NJ. Det var inte så lätt att hitta. GPS'en fick damp också. Den fick oss att åka i två åttor typ. Såg sjukt kul ut på displayen. Thomas och Katarina tycker dock inte sånt är lika kul och de har ju inte överdrivet bra tålamod. Jag däremot tycker ju sånt är askul. Asså man kommer ju fram tillslut och det gör inget om man skulle åka fel, det är ju ett äventyr i sig. GPSen kör ju en "Recalculating" efter att ha gett upp hoppet om att man faktiskt ska kunna "make an u-turn if possible". Dessutom hade vi inte ätit riktigt sedan frukost och man var ganska seg efter att ha gått runt ett bra tag och skojat med Alma och Sonja så jag var väl lite på skratthumör. Jag hade problem med att hålla mig iaf. Men hallå eller. Loosen up lite. Have some fun. Tillslut stannade vi iaf för att titta om vi kunde hitta så K ringde IKEA. De försökte hjälpa oss men GPSen hittade inte till några av de vägarna hon nämnde. Tillslut tänkte vi att vi kör lite till framåt och så hade T fått en liten vägbeskrivning via telefon. Vi hinner bara förbi buskaget så tornar hela IKEA upp. Vi var kanske 1km ifrån det. Hur kul var inte det då? Okej, inte alls.. Bäst att hålla sig. HAHAHAHAHA jag får ta ut allt nu :D
Nej men faktum är att K inte är så torr. Hon kan vara väldigt rolig och hon bjuder verkligen på sig själv men hon är så sjukligt försiktig med vissa saker och stressar upp sig alldeles i onödan ofta och jämt. T däremot finns inte jättemycket humor i, det kan man ju iofs utläsa med vetskapen om att han är kompis med den andra Thomas... (Mammas man.)
På IKEA gick vi inte runt, som synd var. Vi skulle bara till den lilla livsen, där de säljer Kaviar och Lingonsylt mm :) Shit vad nice det var att få se alla de svenska varorna. Hihi! :) Jag köpte en Schweizernöt. Gott, gottgottigottgott!
Sedan begav vi oss hemåt. Stannade på Stop and Shop hemma i Greenwich och handlade lite middagsmat. Alla var väldigt hungriga nu. Vi hade inte ätit sedan frukost och var hemma efter sex.

När jag kom hem var Michael fortfarande uppe, tack och lov! Fick pratat med honom lite iaf innan han skulle lägga sig. Han ska spela match imorgon. Jag håller tummarna. Min pappa ska gå dit och kolla också. Man är ju VIP på matcher nu så vi går in gratis ;) Fast vad hjälper det mig när jag sitter här...

Nu ska jag nog sätta på någon film eller så. Har några stycken kvar att se av de som Zizzi la in på min hårddisk innan jag åkte, men har redan sett alla de som verkar bra. Får väl bli några avsnitt av någon serie annars.

Här kommer lite bilder från dagen:


Till att börja vill jag bara glänsa med hur UNDERBART väder vi hade:


Ser ni eller? :) Jag älskar sol! Allt blir så mycket lättare då.



Den enorma vinbutiken, det här är bara halva ungefär


Så även med en glad Sonja


Och med ett stycke Alma plus Jessie


BUS
 



Fräck och ovanlig väggmålning :)



 TACK IKEA förall denna goda "mat" ni för in detta land! Jag är er evigt tacksam. (Framförallt för kaviaren..!)

      


   


Hemgång och solen är påväg ner, även om det är en bra bit kvar


Vi har det bra, vi här bak i bilen... =D


Det blev visst ganska många bilder, men då ska ni se hur många jag inte la in :) Hihi. De får bli när jag kommer hem. Jag saknar er alla där hemma otroligt mycket!


Lördag morgon

Hej där! Nu är klockan tio i tio här. Vi ska till New Jersey idag. Ska åka om typ 40min så jag ska precis gå och göra mig iordning nu.

Det är skönt att denna jobbveckan är klar nu. Det har varit riktigt kämpigt. Alma har vart helt sjövild och tyken och kaxig och allmänt motsträvig hela veckan. Hon är ju som alla andra treåringar annars men denna veckan har hon vart helt omöjlig. Både Thomas och Kartarina har riktigt fått ta i med hårdhandskarna. Jag vet inte vad som flugit i henne. Men men, vi håller fortfarande uppe hoppet om nästa vecka! :) I onsdags passade jag båda tjejerna tills föräldrarna kom hem vid 11-tiden. Alma var en riktig bråkstake då också men hon var väl bara helt sjukt övertrött så tillslut somnade hon i min famn vid 7-tiden. Tack och lov. Båda tjejern låg och sussade så gott när de kom hem iaf. Hela och rena. Mission completed!

Nu ska jag kila och göra mig iordning. Jag ska rapportera om dagen ikväll.

Puss /J

Min favorit!



Hahaha denna är bara så bra! :) Vi hade sjukt kul åt den alldeles för många ggr när vi gick i tvåan... :D

Kolla hur nöjd Per ser ut på sista bilden, haha!


Nice

Har börjat se lite på Gossip Girl här i min ensamhet. Så dessa mönstrade flugorna. Sjukt nice! Aldrig sett det förr... Det kanske är vanligt, vad vet jag? Riktigt snyggt var det iaf :) Annorlunda


Dagens skämt :)

Vet ni varför negrer har vita handflator och fotsulor?
















Svar: De stod på alla fyra när du sprutlackerades.

Me like. Give me summer now!

Vad sägs om att byta ut förra bilden mot lite mer;


Vad hände med mina vårkänslor?

I söndags när jag skulle in till Manhattan sa jag ju att jag var hur påpälsad som helst. Och det fick jag minsann betala för! MEn det var änd okej för då kände jag att nu kommer våren. Och de säger juatt den kommer så snabbt här. Ena dagen är det vinter andra är det vår bara sådär. Jöättefin vår har dem här också. När den är som bäst är den som svensk sommar. Underbart ska det bli! Men tji fick jag! Det drog ju in världens snömassa över Greenwich och idag var det 11 minusgrader. Vad är det som händer här egentligen? Hoppas på fint väder nästa vecka! Solen lyser ju trots allt på ganska bra nu så det finns hopp om det.


IKEA in my heart

Jag har en otroligt stark passion för IKEA. Vet inte vad det beror på. Jag blir alldeles ivrig och det bara kliar i fingrarna så fort jag börjar bläddra i en IKEA-katalog. Jag kan inte vänta på att få sätta igång att inreda med no limit på mitt kreditkort. Jag vill köpa ett hus som jag kan inreda och göra till mitt eget. När jag kollar på bilder av uppbyggda hem i katalogen eller ser på plats på ett varuhus så riktigt ser jag små glimtar av mitt liv där, eller nej glimtar är alldeles för korta. Jag ser hela scenarion, vilka som är där, vad som görs, vad vi säger, hur vi är klädda :) Ganska sjukt. Nyss när jag satt och kollade i den när Alma lekte så såg jag mig själv stå i köket med Michael. Vi lagade mat. Vi skulle ha hem lite folk och Zizzi var tidig så hon satt redan på en av de svarta barstolarna som står på andra sidan av vår köksö. Medan vi fixade mat satt hon och åt upp den. Alltså inte så men hon tog någon morotsstav och någon paprikabit från salladen sådär avslappnat och skönt. Vi pratade allihopa och hade väldigt roligt. Vi var riktigt taggade på en rolig och helt underbar kväll. Helt plötsligt sa någon något roligt och alla började skratta. Zizzi höll på att ramla av den höga barstolen också. Och så vidare. Jag ser sådana här sacenarion framför mig ofta. Ofta handlar de om mig och Michael när vi är på olika ställen. Det händer ofta när jag provar kläder och sånt, då ser jag oss i olika situationer när dessa kläder bärs. Gör andra såhär också? Det är väldigt roande och ofta börjar jag skratta åt mig själv eller oftast åt situationen som jag ser i mitt huvud för de är alltid så lyckliga. Så får jag världens feelgoodkänsla i kroppen och det känns underbart!

Appropå IKEA-katalogen så ser den ju så rolig ut här i USA. Eftersom IKEA är svenskt så heter ju alla möblerna saker på svenska.
Några exempel: 
FLORÖ queen bed frame
SNILLE swivel chair
JANSJÖ table lamp
De måste ju tro att vi är alldeles skogstokiga i Sverige...

OK nu går jag och lägger mig

Nu sover alla så sött där hemma. Endel ska t.o.m. gå upp snart. Jag brukar ringa pappa på Skype på morgonen. Då är klockan elva på kvällen här och fem på morgonen hemma och han går upp till jobbet. Godmorgon/Godatt-samtal. Ganska creepy, men mysigt med någon hemifrån som säger nattinatti till en :) Sov gott /J

5852.37km bort

...från min Älskling :( Jag saknar honom något så fruktansvärt mycket! Förstår inte hur jag skall klara mig utan honom så länge till... Jag får iaf prata med honom varje dag på Skype och det underlättar ändå lite. Han hjälper mig igenom alla dagar här och han gör sitt bästa varje dag för att förklara för mig hur mycket han tycker om mig, (Underbar!). Jag förtjänar nog inte honom egentligen men jag är bara så lycklig över att han är min! Kommer aldrig släppa taget om honom och det vet  han och skulle aldrig acceptera heller :) Du är bäst älskling! <3




Map


Tisdag

Nu är klockan kvart i tio här. Jag gick faktiskt till gymmet igår, tro det eller ej. Sprang lite först och sedan tränade jag överkropp. Ja har varit där idag också. Sprang och sedan tränade jagben och lite mage. Jag har träningvärk från igår och känner redan av benen från idag :) Underbart skönt. Älskar den känslan. Så är man riktigt slut i kroppen. Gött är det! Nu har jag precsi sett klart filmen I think I live my wife. Den var helt okej, inte jättebra, nej bra bara. Ingen jag skulle rekommendera... Idag har snön dragit in över Greenwich igen. Snöstorm kallar dem det. Jag vet inte det... Inte i Sverige iaf. Där hade vi bara sagt att det snöar. Sonjas skola slutade två timmar tidigare idag bara för att det hade börjat snöa och om det fortsätter såhär så har hon väl ingen skola alls imorgon kan jag tänka mig... Hon kan ju aldrig bärja på utsatt tid iaf. Det gjorde hon inte efter förra "stormen"...

Imorgon kväll skall Katarina och Thomas til New Jersey på något konstjippo. Det var tydligen fem svenskor som skulle ställa ut där (inte Katarina dock) så hon vill visa upp sig lite med sina smycket och försöka få in en fot. Givetvis vill hon inte göra det själv utan skall ha Thomas med sig. De ska iaf vara där vid 7 någongång så jag får väl se om jag kan gå och träna redan vid tre.

Nu ska jag gå och lägga mig tror jag, bara gå och borsta tänderna och sminka av mig först. På lördag ska jag föresten med Thomas och Katarina och tjejerna till New Jersey på... nu kommer jag inet ens ihåg varför vi skulle dit. Aja. Ska bli kul att se New Jersey iaf!

Sleep tight! /J


Smarto jag

Ja och ser man på så blev den inte blå som jag trodde. Kunde jag ju sett på länken under. Dumma mig.

Hot Dog!

Många mornar ser vi på tv efter frukosten en liten stund. Så får hon se på Playhouse Disney på Disneychannel. Det är framförallt Little Einsteins, My friends Tigger and Pooh och Mickey Mouse Clubhouse som hon gillar bäst. Det är bara så irriterande att de ska ha låtar som sätter sig som attan, och sedan går man och sjunger på dem hela dagen, denna från Mickey Mouse Clubhouse sätter sig alltid värst. Den är så fruktansvärt trallvänlig också. Men jag måste hålla med om att den är ganska go men framförallt extremt catchy! ;)

(Nu har jag kommit på hur man gör sådana länkar som man kan lägga in på ett specifikt ord, du skall trycka på "denna". Nu är nästa problem att få den svart för det finns ingen sån ikon här. Hm...)

Fredriks favorit


http://se.youtube.com/watch?v=s22bwvHQcnc

För nu e de äntligen måndag, äntligen
Å livet börjar på nytt igen
Veckan e kommen, en helg e försvunnen
Alla plockar fram den glada munnen
Tjoar å man klappar som en negerkör
Hela bussen sjunger vår busschaufför
Äntligen måndag, äntligen å livet blir kul igen

Februari

Idag är det måndagen den andra februari. Imorgon har jag varit här i en månad. Skönt :) Nu kan man känna att det har gått ett tag ändå. I lördags var vi i Boston. Katarina skulle försöka komma in och få ställa ut på ett galleri där. Det gick väldigt bra. Hon ska få ställa ut där och dessutom ska hon få vara med på en jättstor mässa som heter SOFA och ligger på Manhattan. Jättebra gick det! Kunde ju vart så att de sa att hon bara fick lägga ut två broscher som hon hade gjort i deras monter.. Undertiden som hon var inne på galleriet så åkte vi runt lite och såg på omgivnigen, det såg otroligt mysigt ut. Sedan åkte vi in till city och kollade runt ett tag och åt på McDonalds. Det var en svinkall dag, riktigt bitande kyla. Men Boston var nice. Fast jag måste nog säga att jag blev lite besviken. Jag hade föreställt mig Ally McBeal-miljöer, men så var det ju inte riktigt. Fast nu är jag lite orättvis också, det är säkert jättefint om man ger dte lite mer tid men det hade ju inte vi... Och på sommaren kan ja tänka mig att det är en mysig stad. Hade dock väldigt lite affärer såg dte ut som. Det är ett stort minus! :) Men det var en otroligt stor stad, alltså våra svenska stora städer bleknar ju i jämförelse med dessa. Resan tog väl ungefär 3,5h dit och lite längre tid hem med paus på vägen. Det värsta var väl att Alma är så fruktansvärt åksjuk. Det är förvisso Sonja med men hon är så stor så hon får ta åksjuketablett. De hade iaf hyrt en bil så att de skulle komm aupp lite och se bättre ut, för att dämpa åksjukan. Det funkade faktiskt väldigt bra. Alma började prata om att hon mådde illa och ville spy när vi var nästan framme men jag fick henne på andra tankar så verkade hon glömma av det. Tur det, för hon hade tydligen spyy runt femton ggr på planet hit sist. Det hade jag inte velat vara med om. Bläk och pytonost. Fattar inte riktigt varför inte Katarina satt bak om hon nu är så fruktansvärt åksjuk och så. Men men. Nu gick det ju bra. Igår, söndag åkte jag in till Manhattan vid ett på dagen. Gick runt i flera timmar, först på 5e avenyn och sedan tog jag tunnelbanan till Downtown och kikade runt lite mer noggrant i Chinatown, Little Italy och SOHO. Det är ett himla gitter med gator där nere alltså. Irriterande att det inte är något system längre :) När klockan blev lite över fem så började jag leta efter en tunnelbanestation som gick till Uptown. Det tog sin lilla tid men tillslut fick jag tagit mig fram till en. Då visade det sig att avgångarna Uptown inte gick. Så jag fick ta en tunnelbana som gick neråt till Brooklyn Bridge och sedan ta transfer till Uptown därifrån.. Jag gjorde en lite knasig sak bara.. Haha när jag gick av min vagn nere i underjorden så stod det en fyra på andra sidan perongen så jag gick till den för jag vet att 4an går till Grand Central Station, dit jag skulle... Men nu tänkte jag inte riktigt så långt som jag behövde. Även om fyran går dit så går den även längre bort, närmare bestämt till Brooklyn. Ingen fara skedd, jag fick åka med till ändhållplatsen bara och sedan ta transfer till Stationen. Tog lite längre tid men nu fick jag ju sett Brooklyn också.. Ja, underjorden iaf. Jag skulle ju till Svenska Kyrkan vid sex, jag hann inte riktigt dit i tid, kom dit kvart över ungefär men det gjorde ju inget. Där skulle vi ha lite SuperBowl-firande. Det var väldigt bra, de hade fixat upp en projektor där inne och så beställde vi hem pizza mm. Jag tog en ceasarsallad faktiskt. Riktigt gott :) Så bjöd dem på lite tårta och så också. Skönt att få träffa nytt folk och få sitta och tjäta lite obehindrat med svenskar så. Jag får väl erkänna att jag inet var helt inne i matchen. Sen hade de en paus på en timme. Oerhört frustrerande. Men vi satt ju och tjötade så det gick ingen nöd på oss. Pittsburgh vann iaf över Arizona med 27-23. Så gick det med det. Jag var hemma vid elva ungefär och hoppade rätt i säng. Sjukt trött! Mina fötter gjorde fruktansvärt ont också, jag kunde knappt gå. Jag hadeju givetvis pälsat på mig en massa för det har varit så kallt där inne förut. Men igår när jag hade på mig tjocka tights och tjocka strumpor och dunjacka och allting var det givetvis 3+ och jag svettades som en gris :) Iaf, fötterna gjorde ont för att jag hade dubbla lager tjocka strumpor och ganska tighta skor. Har som små blåser under fötterna. Aj. Men vädret är ju helt underbart. Jag bara älskar att solen börjar titta fram. Den är framma idag med. Underbart är det! Om dte bara är sol är allt så mycket lättare :) Just nu sover Alma här bakom mig i min säng. Hon somnade i min famn där nere när vi kollade lite på tv efter jag hade fixat mat till oss. Men nu har jag skrivit ett jättetråkigt inlägg bara för att jag kände att jag var tvungen att skriva vad som har hänt i helgen annars terroriserar Zizzi mig. Det är roligare att skriva lite varje dag. Det ska jag börja med idag. Dessutom ska jag börja mitt nya liv idag. Ska gå och träna. Deja vú på den. I onsdags när jag väl hade pallrat mig dit så säger hon i kassan att det var en mamma med 2 barn som hade vart där och frågat efter mig. Då hade dem låst sig ute. Så jag sprang hem därifrån med nyckel. Men då hade de precis blivit insläppt av hyresvärden. Det ska jag skriva mer om en annan gång. Men sedan var jag totalt pissevåt och orkade inte ta mig tillbaka. Jag fick iaf lite träning :)